franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Instant zvezdništvo in štiri mlada dekleta

17. 10. 2015; 12.09
Avtor: K.M.
Dekleta s svojo glasbo v trenutku obnorijo svet
V kinematografe prihaja film Jem in hologrami.

V 80. letih je na malih zaslonih kraljevala animirana serija Jem, ki svojo priljubljenost dolguje tudi močni sporočilnosti, saj je poudarjala krepitev moči deklet ter vrednote, kot so prijateljstvo, poštenost in integriteta. Čeprav se je ti ne spomniš, je bila med mladino zelo priljubljena. Sedaj pa v kinematografe prihaja sodobna filmska različica, Jem in hologrami.

Glavna junakinja filma je povsem običajna najstnica Jerrica, ki z mlajšo sestro Kimber že 10 let živi pri teti Bailey ter njenima rejniškima hčerkama Shano in Ajo. Vsa štiri dekleta druži tudi ljubezen do glasbe, a je Jerrica preveč sramežljiva, da bi pela pred kamero. Ko nekega dne prestreže obvestilo banke o 30-dnevnem roku za plačilo zapadle hipoteke, se zave krhkosti družinske idile. V kolikor bi dekleta izgubila hišo, bi jih namreč socialna služba lahko ločila.


Opogumljena zaradi resnosti situacije si nadene preobleko in pod umetniškim imenom JEM (tako jo je klical pokojni oče) pred kamero zapoje eno svojih pesmi. Posnetek sicer namerava izbrisati, a jo prehiti Kimber in ga brez njene vednosti objavi na YouTubu. Že naslednje jutro dekleta čaka presenečenje, saj skrivnostna JEM postane prava spletna senzacija. Pohvale dežujejo z vsega sveta, kaj kmalu pa v Jerricinem elektronskem nabiralniku pristane tudi pismo glasbene managerke Erice Raymond iz založbe Starlight Enterprises. Kot kaže, so nekateri talenti zares preveč posebni, da bi ostali skriti, saj prekaljena Erica dekletom ponudi bajen zaslužek in jih popelje v svet super zvezdnikov. Tam kot glasbena senzacija JEM in Hologrami obnorijo množice oboževalcev.


Žal pa se za vsem bliščem šovbiznisa skrivajo tudi nevarnosti … Vedno večji pritiski terjajo svoj davek in v nekdaj trdni skupini se pokažejo prve razpoke. Dekleta le s težavo lovijo ravnovesje, ko jim na pomoč priskoči izum Jerricinega očeta – robot Synergy. Ta projicira holograme, ki četverico popeljejo na razburljivo glasbeno popotovanje po Los Angelesu. Da bi našle svoj glas, morajo dekleta ob pomoči robota in Ericinega sina Ria najti način, kako krojiti lastno usodo.

Kakšna bo njihova usoda, boš v slovenskih kinematografih izvedela že v četrtek, 22. oktobra.

prejšnji članek
Podrobnosti o novi pesmi
Obsedena!
Podrobnosti o novi pesmi
naslednji članek
Tudi v težkih trenutkih navduši
Lepotičenje
Tudi v težkih trenutkih navduši
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska