favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

V štirih minutah do idealne postave

28. 3. 2017; 08.00
Avtor: ud
žoga, vadba, telovadba, aktivnost, fit, ženska

Intenzivne vaje bodo v 240 sekundah zvišale meje vaše kondicije, gibljivosti in moči. foto: Profimedia

Raven trebuh, čvrste noge in jeklena zadnjica so dosegljivi v samo štirih minutah vadbe na dan! To je mogoče doseči z intervalnim treningom, imenovanim tabata.

Gre za zelo intenzivno vadbo, ki v 240 sekundah dela čudeže na celem telesu, izboljšuje vzdržljivost in povečuje mišično moč, ne nazadnje pa tudi pomaga do idealne linije.

Tabata je kratka, visokointenzivna vadba za vse telo. 

Hindujski počepi

Hindujski počepi so podobni običajnim počepom, a z eno razliko. Namesto da položaj zadržite, ko so stegna vzporedno s tlemi, nadaljujete počepanje navzdol, dokler se zadnjica ne dotakne pet in se s blazinicami prstov na rokah ne dotaknete tal. Če ste zdravi, počepanje do tal ne bo povzročilo nobene škode kolenom in drugim sklepom.

Poskočni izpadni korak

Izpadni korak poznate, prav tako njegov učinek na učvrstitev zadnjice. Če to nadgradite še s poskokom med menjavo nog, vajo otežite in jo spremenite v kardiotrening. Začnite tako, da z desno nogo naprej stopite v globok počep, dokler stegno ni vzporedno s tlemi. Nato skočite, zamenjajte nogi tako, da je zdaj spredaj leva, in pristanite v izpadni korak.

Poskoki čez klop

Postavite se ob klop tako, da imate obe nogi na eni strani. Z rokami se naslonite na klop in sonožno preskočite na drugo stran. Skočite nazaj.

Preskakovanje kolebnice

Kardiotrening in koordinacija hkrati. Vzemite kolebnico in jo preskakujte, kolikor hitro lahko. Preden začnete, preverite, ali je kolebnica prave dolžine. Stopite na sredino kolebnice in potegnite ročaje navzgor. Z njimi morate doseči najmanj višino podpazduhe.

Poskoki na višino

Za to vajo potrebujete stopnico ali kakšno robustno leseno škatlo, ki v višino seže malo pod vaša kolena in ne drsi po tleh. Stopite prednjo in z obema nogama hkrati poskakujte nanjo in z nje. Med posameznimi poskoki ne počivajte, dokler ne mine 20 sekund.

Tek na polžogi

S tekom na polžogi dosežemo odličen kardioučinek. Dokler nimate dobrega ravnotežja, si lahko pomagate tako, da se med tekom z eno roko naslonite ob steno ali stol.

prejšnji članek
Že eno leto sem zaljubljena v sošolca
Moj life
Že eno leto sem zaljubljena v sošolca
naslednji članek
FOTO: Emma Watson pooseblja slog filma Lepotica in zver
Lepotičenje
FOTO: Emma Watson pooseblja slog filma Lepotica in zver
Preberite tudi