stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Otroška igra za lepo postavo

23. 12. 2016; 03.00
Avtor: K.M.
kolebnica
Si vedela, da je tako preprosto?

Se ti zdi, da si v najstniških letih pridobila kilograme, ki jih v tvojem otroštvu ni bilo, tudi če si pojedla vse sladkarije, ki si jih našla? K temu nekoliko pripomore tudi sprememba v hormonskem ravnovesju in razvoju tvojega telesa, hkrati pa je tu tudi dejstvo, da se preprosto gibaš manj, kot si se včasih. Ne verjameš? 

Dokazano je, da se kot otrok gibaš veliko bolj kot v svojih najstniških letih. Seveda to ni samo tvoja krivda, saj razumemo, da imaš več obveznosti s šolo, učenjem in domačimi nalogami, hkrati pa se ti zdi, da je trening plesa popolnoma dovolj. A ni, ne pri vsaki. Si vedela, da je bilo gibanje včasih samo otroška igra in da v dejansko vadbo sploh nisi bila prisiljena, ampak si se preprosto igrala. Preveri, katera otroška igra ti lahko vrne popolno postavo.

Gumitvist
Prva, že skoraj pozabljena igra je seveda gumitvist. Včasih si se jo igrala s prijatelji, ali pa si elastiko navezala kar na dva stola. Različne višine, naloge in poskoki so predstavljeli zelo učinkovito vadbo, ki je porabila tudi kar nekaj kalorij. Zakaj si ga pospravila na dno omare? 
Kolebnica
Ta pripomoček, ki je bil del številnih otroških iger, je že nekaj časa del vodenih vadb in treningov. Športniki kolebnico redno uporabljajo za fizično pripravo in nič čudnega ni, da je eden izmed glavnih pripomočkov pri vseh najboljših trenerjih. Se še spomnijaš, kako si včasih s prijateljico tekmovala, katera bo naredila več poskokov. Zakaj tega ne ponovita? 
Ristanc
To je morda najbolj otroška izmed vseh neštetih, a si bila pri ristancu vseeno zeli fizično aktivna. Poskakovanje po eni nogi ali sonožni poskoki so lahko trajali tudi po več kot uro, ali dve. Kdaj si nazadnje telovadila 2 uri skupaj? 


Otroška igra je lahko kar uporabna, se strinjaš?

prejšnji članek
25 načinov, kako nositi šal
Lepotičenje
25 načinov, kako nositi šal
naslednji članek
Zmeda v ljubezenskem razmerju Belle Thorne
Obsedena!
Zmeda v ljubezenskem razmerju Belle Thorne
Preberite tudi