GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Kako se motivirati za vadbo?

2. 1. 2017; 05.42
Avtor: K.M.
vadba
Bi rada telovadila, pa glava ne pusti?

V poletnih mesecih je zelo verjetno, da se boš odločila za naslednji korak v telesni pripravljenosti. Lepo in sončno vreme je krivo za bolj razkrita telesa, le-ta pa v tebi vzbudijo željo po bolj izklesani in zdravi postavi. Vseeno pa to velikokrat ni zadnostna motivacija. 

Predstavili ti bomo nekaj preprostih, a učinkovitih korakov, ki ti bodo zagotovo pomagali.

1. Postavi si cilje
Naj bodo realni, a vseeno ne preveč lahki. Cilja ne smeš osvojiti z lahkoto, saj te to zagotovo ne bo motiviralo. Moraš se zavzeti za nekaj. Če boš že prvič prekolesarila začrtano razdalijo, naslednji dan ne boš imela nič za početi.

2. Cilji naj bodo vseeno dolgoročni in tudi kratkoročni. Kratkoročno lahko gledaš že iz danes na jutri. Če si pričela s tekom in si danes pretekla 1 kilometer, se potrudi, da boš jutri vsaj pol dolžine dlje in tako dalje. Postopoma, a vseeno moraš vsakič preseči prejšno dolžino. Po drugi strani pa si postavi tudi dolgoročni cilj. Recimo pretečen pol maraton v Ljubljani!?

3. Izberi vadbo, ki ti ustreza in v njej uživaš. Neatere sprošča tek, druge se najdete v kolesarjenju, spet tretje v vodenih vadbah. Če boš počela nekaj, kart ti ni po godu, bo zgolj še slabše. Če pa se boš vadbe lotila z veseljem, bodo tudi rezultati hitreje tu. tako fizični kot tudi pshični.

4. Ne obupaj. Če teža ne bo izgninila, če ti po tednu dni ne bodo prav kavbojke in tud, če ti kratkotrajni cilji ne bodo šli od rok, oziroma nog. Potrudi se in sama sebe prepričaj, da zmoreš.

Na koncu pa ne pozabi. Vadba je namenjena tebi in zase si moraš vedno vzeti čas.

prejšnji članek
To je najpogostejša fantovska laž
Moj life
To je najpogostejša fantovska laž
naslednji članek
Poskrbi, da tvoje kože ne bo zeblo
Lepotičenje
Poskrbi, da tvoje kože ne bo zeblo
Preberite tudi