GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

5 športov, ki jih moraš preizkusiti

17. 3. 2017; 07.14
Avtor: Ana K.
Ne bo ti žal.

Si naveličana teka, kolesarjenja, odbojke? Bi želela poskusiti še kakšen drugačen in bolj zabaven šport? Preizkusi se v petih športih, ki ti jih bomo predstavili. Zabave in smeha zagotovo ne bo manjkalo.

1. Skvoš
Skvoš je zabaven šport pri katerem potrebuješ loparje, posebno žogico, najmanj dva igralca in dvorano. Igrišče je v sobi s štirimi stenami. Igralca zasedata igrišče istočasno. Cilj igre je, žogico odbiti tako, da je nasprotnik ne bo mogel odbiti. Poskusi, verjemi, da boš uživala v tej igri.


2. Smučanje na vodi ali 'Ski lift'
Ti je klasično smučanje postalo dolgočasno? Imamo rešitev. Zakaj ne bi smučala na vodi? To ni šala, ampak je možno. Smučanje na vodi je drsenje smučarja na smučeh ali stopalih po vodni gladini. To ti omogoča čoln pred teboj ali pa vrv na vlečni napravi, ki te vleče za seboj. Poglej si video, da si boš lažje predstavljala. Noro, kajne?

3. Deskanje na snegu
Že samo ime pove, da potrebuješ le desko in sneg. Seveda pa moraš imeti tudi dobro ravnotežje in veselje do zimskih športov. Zakaj bi vedno samo smučala? Naredi si smučarski dan bolj zanimiv in se preizkusi tudi v deskanju na snegu.

4. Plezanje
Plezanje je ena od naravnih oblik gibanja, pri katerem se premikaš navzgor, kvišku, ali tudi navzdol, pomagajoč si z nogami in rokami. Priporočamo ti, da najprej poskusiš v kakšni dvorani. Če ti bo všeč pa se šele kasneje odpravi v naravno okolje. Seveda pa ne pozabi na ustrezno varnost. Čelada, plezalna vrv, plezalni pas, primerna obutev so nujni pripomočki.


5. Adrenalinsko sankanje
Imaš rada adrenalin? Ti hitrost predstavlja izziv? Potem je zadnji šport, ki ga predlagamo tebi pisan na kožo. Vseeno je kateri letni čas je, sankaš lahko poleti in pozimi. Doživi nepozaben spust. Verjamemo, da se ga boš še dolgo hranila v lepem spominu.

Namig: Na Rogli najdeš 1.360 m dolgo vijugasto sankališče, ki obratuje celo leto.


Pričaraj si nepozabno doživetje ;).

prejšnji članek
Kako NE sovražiti šole
Kako NE sovražiti šole
naslednji članek
Stran s porumenelimi nohti
Lepotičenje
Stran s porumenelimi nohti
Preberite tudi