Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Tega ne smeš objaviti na Snapchatu

30. 11. 2016; 02.00
Avtor: Nastja//Top! Za najstnike.
snapchat

Tudi na Snapchatu moraš biti pozorna! foto: Profimedia.

Nekatere stvari so preprosto prepovedane!

Sramotilnih fotografij oziroma videoposnetkov prijateljev


Sproščeno se družite s prijatelji. Zabavate se, eden od njih pa se norčuje iz sebe, da v smeh spravi tudi vse vas. Zelo neprimerno in nespoštljivo bi bilo, da bi ti v tem trenutku vzela v roke telefon, ga posnela s Snapchatom in to poslala drugim prijateljem. Sploh če bi to naredila brez vednosti te osebe oziroma se ta oseba s tem ne bi strinjala. Odprl se je pred vami, to pa ne pomeni, da je pripravljen svoje obnašanje deliti tudi z drugimi. Pomisli, kako bi se počutila ti, če bi to nekdo naredil tebi.

Intimnih delov telesa


Fotografije intimnih delov svojega telesa raje ne pošiljaj nikomur in nikoli. Tudi če gre samo za zabavo. Ta se lahko hitro spreobrne v nočno moro, ko bodo do tvojih golih fotografij prišli tudi tisti, katerim fotografij nisi poslala. Z enim klikom oziroma fotografiranjem ozadja si lahko tvojo fotografijo shrani vsak, ki si mu jo poslala. Še Snapchat sam je priznal, da obstaja kar nekaj načinov, kako lahko nekdo pride do fotografije, tudi ko ji poteče čas trajanja.
Osebnih podatkov
Nikoli, ampak res nikoli ne pošiljaj prek katerega koli družbenega medija svojih osebnih podatkov. To je zelo nevarno, saj nikoli nisi povsem prepričana, kdo vse jih bo videl, ko boš fotografijo z njimi posredovala naprej. Tudi če boš naredila kratek snap svoje osebne izkaznice in ga poslala svojemu fantu, za to raje izberi kakšen drug način pošiljanja podatkov.
Trenutkov iz kopalnice
Zanimivo, da veliko ljudi naredi selfije kar v kopalnici. Sliši se čudno, a menimo, da je razlog za to verjetno najboljša svetloba. Kakor koli že, nič nimamo proti pošiljanju snapov iz kopalnice, a vseeno poskrbi, da ne bo v ozadju kakšne stvari, ki bi jo po objavi močno obžalovala. Bodi pozorna na to, da na fotografiji ne bo ujeta straniščna školjka, vložek ali pa kakšen drug higienski pripomoček. Izogni se nepotrebni sramoti in se izogibaj fotografiranju ali snemanju v kopalnici.
Nelegalnih dejavnosti
Alkohol in cigarete ne spadajo na Snapchat! Še posebej ne, če še nisi stara dovolj, da bi to uživala. Tudi če gre za zabavo in tega v resnici ne počneš, si bi s tem lahko nakopala le težave. Enako je z drugimi stvarmi, ki so zakonsko prepovedane. Zato je evidenca odveč. Kaj hitro lahko fotografijo ali video pošlješ napačni osebi ali pa jo vidi kdo, za katerega si to nisi želela, in si nakoplješ težave doma in v šoli.

prejšnji članek
Z modne brvi na rdečo preprogo
Lepotičenje
Z modne brvi na rdečo preprogo
naslednji članek
Nosi superge!
Lepotičenje
Nosi superge!
Preberite tudi