mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1)
Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. Ste jo videli?

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Kdo dlje časa zdrži brez telefona - fantje ali dekleta?

5. 11. 2016; 12.30
Avtor: K.M.
mobitel

foto: Arhiv Svet24

Kdo med čakanjem hitreje poprime po telefonu?

Med čakanjem na prijatelja, kolega ali celo na pregled pri zdravniku uporabniki zdržijo do 44 sekund preden se dotaknejo svojega pametnega telefona. To razkriva eksperiment, ki sta ga na pobudo Kaspersky Laba izvedli nemška Univerza v Würzburgu in angleška Univerza Nottingham Trent. Fantje niso zdržali niti polovice tega časa, saj so po telefonu posegli že po 21 sekundah, deklta pa je telefon premamil po okoli 57 sekundah.

Eksperiment kaže, da so ljudje precej bolj navezani na naprave, kot mislijo. Ko so uporabniki sami s pametnimi telefoni, je njihova uporaba postala povsem običajna praksa. Preprosto niso več spodobni le čakati. Takojšnji dostop do informacij in interakcij prek uporabe pametnih naprav spreminja vlogo slednjih. Naprave bolj kot kos tehnološke opreme postajajo digitalni sopotnik in vez z zunanjim svetom.

Nadaljnje raziskovanje univerz pa pripeljalo do zaključka, da je lahko nenehno pogledovanje na telefon posledica strahu uporabnikov pred zamujenimi priložnostmi v času, ko niso na spletu. Ta strah se je izkazal za bolj značilnega med tistimi uporabniki, ki svoje telefone uporabljajo bolj intenzivno.

Med desetminutnim srečanjem so uporabniki svoje pametne telefone v povprečju uporabljali skoraj polovico časa (pet minut).

prejšnji članek
Bodi previdna pri nakupu beljakovinskih ploščic!
Obsedena!
Bodi previdna pri nakupu beljakovinskih ploščic!
naslednji članek
Triki za top postavo
Obsedena!
Triki za top postavo
Preberite tudi