favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Lahko na blogu napišem knjigo?

16. 12. 2016; 09.00
Avtor: K.M.
zoellaknjiga
Tuji primeri kažejo, da lahko, pa je to sploh možno?

Mnogi, ki so svojo slavo doživeli na internetu in jih tudi ti naravnost obožuješ, so se odločili, da bodo svoje ideje in kreativnost prelevili v bolj klasično obliko – v knjigo. Seveda v tisto trdo knjigo, ki jo lahko primeš v roke, jo prelistaš in v resnici fizično obstaja.

Kdo vse je še napisal knjigo?
V knjižne vode so se vrgli še številni ustvarjalci blogov, vlogov, znane osebnosti z Youtuba in drugi internetni zvezdniki. Najzanimivejši so zagotovo: Zoe Sugg in trilogija Spletna punca,Tyler Oakley in knjiga Binge, PewDiePie s knjigo Ta knjiga te ljubi, Shane Dawson in I hate Myselfie ter njegova druga knjiga It Gets Worse, Connor Franta in Work in Progress, duo Dan Howell in Phil Lester ter knjiga The Amazing Book Is Not on Fire, Alfie Deyes s svojimi ustvarjalnimi knjigami ... Seveda je seznam še daljši, skoraj dnevno pa se še dopolnjuje!

Lahko na blogu napišem knjigo?
Nekateri našteti seveda dokazujejo, da je to zelo mogoče. Vendar to ne pomeni, da boš samo z blogom ali vlogom že postala avtorica knjižne uspešnice. Za začetek take poti moraš biti zelo aktivna na svojem trenutnem mediju. Moraš biti aktualna, se dotikati tem, ki tvojo publiko zanimajo, obenem pa moraš poskrbeti za to, da so ti bralci ali gledalci zelo številni. Seveda morajo biti tvoje vsebine edinstvene, kreativne in predvsem plod tvojega trdega dela. Šele na to bi morda lahko začela razmišljati o knjigi, ampak moraš se zavedati, da so vsi ti, ki smo jih omenili, eni najbolj branih in najbolj gledanih ustvarjalcev, ki jih spremljajo po vsem svetu, slovenski trg pa je zelo majhen.
Seveda pa ne zatiraj svojih sanj in se vsak dan trudi, da jih boš nekoč morda lahko dosegla. 

prejšnji članek
Bo Liam že kmalu očka
Obsedena!
Bo Liam že kmalu očka
naslednji članek
Tako drzne Ariane še nisi videla
Obsedena!
Tako drzne Ariane še nisi videla
Preberite tudi