Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Če si ljubiteljica kriminalk, si na to že komaj čakala!

8. 11. 2016; 02.09
Avtor: K.M.
netopir
Na knjižnih policah lahko kupiš Netopirja, priljubljenega avtorja Joa Nesba.

Jo Nesbo je trenutno eden izmed najbolj priljubljenih, prodajanih in branih avtorjev kriminalk. Njegova serija o inšpektorju Harryju Holu pa je izjemno priljubljena tudi v Sloveniji, kljub temu, da so jo pričeli prevajati šele s tretjim delom Taščica. Tokrat pa je bil preveden del, ki si si ga kot ljubiteljica kriminalk zagotovo želela. 

Na knjižnih policah slovenskih knjigarn je namreč že za voljo slovenski prevod prvega dela v seriji o inšpektorju Harryju Holu - Netopir

Inšpektorja Harryja Hola iz oselskega oddelka za nasilna dejanja pošljejo v Sydney, kjer naj bi opazoval potek preiskave umora. Avstralskim kolegom lahko ponudi pomoč, vendar ima stroga navodila, naj se izogiba težavam. Žrtev je 23-letna Norvežanka, ki je bila v domovini nepomembna televizijska zvezdnica. Harry, ki nikoli ne sedi ob strani, se spoprijatelji z enim od domačih detektivov in eno od prič, in vleče ga vedno globlje v primer. S skupnimi močmi odkrijejo, da je umor Norvežanke le zadnji v nizu nerešenih umorov, vzorec pa kaže na psihopata, ki mori po vsej državi. Zanka okoli morilca se polagoma zateguje, Harry pa se vedno bolj boji, da nihče ni varen, še najmanj pa policisti, ki preiskujejo primer.

Detektiv Harry Hole naj bi se izogibal težavam. V Sydneyju je bilo umorjeno mlado norveško dekle, ki si je vzelo leto počitnic, in Harryja pošljejo v Avstralijo, da bi pomagal pri preiskavi. Ko preiskovalna skupina izbrska niz nerešenih umorov in izginotij, Harryja nič ne more ustaviti, da bi odkril resnico. Lov na serijskega morilca je odprt, toda morilec se pogovarja samo s Harryjem. 

prejšnji članek
Je svetovni zvezdnik pred nastopom obiskal Ljubljano?
Moj life
Je svetovni zvezdnik pred nastopom obiskal Ljubljano?
naslednji članek
Preprosta čokoladna poslastica, ki te bo navdušila
Moj life
Preprosta čokoladna poslastica, ki te bo navdušila
Preberite tudi