pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

To je najboljši slovenski roman

25. 6. 2016; 04.18
Avtor: K.M.
goodbook
Izdan v letu 2015 ...

V četrtek, 23. junija, je bil razglašen najboljši slovenski roman izdan v letu 2015. Kdo je na ljubljanskem Rožniku prejel to prestižno slovensko knjižno nagradno?

Letos je prestižni naziv prejel Miha Mazzini za njegovo delo Otroštvo. Čustvena in pretresljiva pripoved je že prejela številne pohvale, zato zmagovalec ni bil presenetljiv. So pa na dogodku podelili še nagrado za najboljšo knjigo v zadnjih petindvajsetih letih, to pa je prejel roman Kristalni čas pokojnega Lojzeta Kovačiča, ki je slavil na prvi podelitvi leta 1991. 

''V Otroštvu, avtobiografskem romanu v izmišljenih slikah, kot ga zvrstno opredeli, Miha Mazzini podaja pretresljivo zgodbo o odraščanju psihično in fizično zlorabljenega, zapostavljenega otroka. Občuteno, toda nepatetično in nemoralizatorsko demitizira otroštvo kot zlato dobo življenja, hkrati pa izpostavi temeljno, formativno vlogo, ki jo ima v življenju posameznika. Na formalno-snovni ravni avtor spretno preigrava avtobiografske in fikcijske elemente, romaneskne in kratkoprozne značilnosti, rahlja in topi meje med njimi, pri čemer njegova pripoved ves čas ostaja – čista literatura.''

Zagotovo roman, ki ga moraš prebrati.

prejšnji članek
Kdo je ta prikupna deklica?
Obsedena!
Kdo je ta prikupna deklica?
naslednji članek
Si vedela, da prihaja nov Harry Potter?
Obsedena!
Si vedela, da prihaja nov Harry Potter?
Preberite tudi