evropski parlament
Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do številnih ugodnosti

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kako slovenska evrovizijska pesem zveni, če jo zapoje Maja Keuc?

7. 5. 2024; 04.00
Avtor: K.M.
Maja Keuc

Maja Keuc foto: SR/M24

Maja je Raiven srečo na današnjem polfinalnem odru zaželela na prav poseben način.

Maja Keuc je Slovenijo na Evroviziji s pesmijo Vanilija oziroma No One zastopala že skoraj davnega leta 2011. Takrat se ji je v nemškem Düsseldorfu uspelo uvrstiti v finale, kjer je na koncu osvojila končno trinajsto mesto. Pred današnjim polfinalnim nastopom pa je Raiven čestitala na prav poseben način. Na družbenem omrežju je objavila videoposnetek, na katerem lahko slišimo tudi Majino petje in njeno izvedbo evrovizijske Veronike. 

Raiven se je Maji pod objavo že zahvalila in posnetek delila tudi na svojih družbenih omrežjih. 

Letošnja Pesem Evrovizije bo v švedskem mestu Malmö v Areni Malmö. Po lanski zmagi Loreen bo evrovizijski spektakel zopet na Švedskem, že četrtič v 25 letih. Vse tri evrovizijske večere bosta povezovali Petra Mede in Malin Åkerman. V treh tekmovalnih večerih bo nastopilo 37 držav. V današnjem prvem predizboru se bo za vstop v finale potegovalo 15 predstavnikov. Kot deveta po vrsti se bo predstavila Slovenija, ob njej pa tudi Ciper, Srbija, Litva, Irska, Ukrajina, Poljska, Hrvaška, Islandija, Finska, Moldavija, Azerbajdžan, Avstralija, Portugalska in Luksemburg.

V drugem predizboru se bo predstavilo 16 držav: Malta, Albanija, Grčija, Švica, Češka, Avstrija, Danska, Armenija, Latvija, San Marino, Gruzija, Belgija, Estonija, Izrael, Norveška in Nizozemska. V finale se bo uvrstilo deset najboljših držav iz vsakega predizbora. V finalu se bo predstavilo 26 skladb, saj imajo Italija, Nemčija, Francija, Velika Britanija in Španija (kot »velikih pet držav«) ter Švedska (kot lanskoletna zmagovalka) že zagotovljeno mesto v njem. Vseh šest bomo videli nastopiti že v predizborih, kar je letošnja novost.

prejšnji članek
Recept: Pica iz listnatega testa s paradižniki
Kulinarika
Recept: Pica iz listnatega testa s paradižniki
naslednji članek
Ne zadržujte solz: Jokanje je zdravo!
Zdravje
Ne zadržujte solz: Jokanje je zdravo!