Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490
Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih žuriral: "Nosil sem lasulje, da me ne bi prepoznali"

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Zakaj na Dunaj ne smeš samo za en dan?

8. 12. 2015; 04.00
Avtor: K.M.
dunaj3
Dunaj ponuja neverjetne božične sejme.

Čeprav se lahko na Dunaj odpraviš in vrneš v istem dnevu ter si obenem ogledaš tudi mesto z vsemi posebnostmi, oznaka 'izlet za en dan' žal ni na mestu. Če že, se moraš tja odpraviti večkrat, enodnevni izlet pa je zagotovo premalo, da bi si lahko to veliko mesto ogledala do potankosti, tudi če se tja odpraviš z osebami, ki so bile tam že večkrat. 



Adventni sejmi
V tem času so najbolj posebni adventni oziroma božični sejmi, saj jih avstrijsko glavno mesto ponuja veliko. Najdeš jih na vseh velikih ulicah, pri priljubljenem zabaviščnem parku Prater, ki deluje tudi pozimi, več o njem pa kasneje. Poseben pa je tudi sejem pred mogočno palačo Schönbrunn, kjer si lahko ogledaš dediščino avstro-ogrskega kraljestva. Na njih lahko najdeš različno ponudbo. Posebne tople pijače, avstrijske tradicionalne jedi in slaščice, spominki, ročna dela ... Vzdušje pa dodatno popestri še glasba, ali pa vožnja s tradicionalno kočijo. 


Zabaviščni park Prater s sejmom
Park je zelo velik in ti ponuja številne atrakcije ter kulinarične posebnosti Avstrije. V decembrskem času pa lahko tam najdeš tudi božični sejem, trgovinico s tradicionalnimi in avtentičnimi snežnimi kroglicami ali pa trgovinico z okusnimi izdelki Mozart. Park je nastal že v 18. stoletju, namenjen pa je bil druženju, sproščanju, popestren pa je bil z nekaterimi predhodniki sedanjih zabaviščnih atrakcij. Najbolj znano je po velikem kolesu, med vožnjo z njem pa si lahko ogledaš celoten Dunaj. 

Sacher
V središču mesta, tik ob znameniti operi, se nahaja tudi hotel Sacher, ki je znan po okusni torti Sacher, ki si jo v različnih verzijah zagotovo že okusila. Moramo ti namigniti, da je vrsta pred hotelom oziroma kavarno kar dolga, zato ti priporočamo, da si košček torte, ki ni zelo poceni, vzameš kar za sabo in v njem uživaš kar v miru. Čeprav je torta nekoliko bolj suha, kot njene verzije v Sloveniji, pa je okus res neverjeten, kar pa ni presenetljivo, saj je torta delana po originalnem receptu. 

Nakupovanje
Za nakupovanje za svoje razvajanje, ti priporočamo nakupovalno središče SCS, ki je nastanjen tik pred Dunajem. Gre za resnično veliko središče v njem pa lahko najdeš trgovine različnih cenovnih razredov. Trgovine z oblačili, hrano, modnimi dodatki, knjigarne ... Seveda pa ne manjka niti kulinaričnega razvajanja, ki ga boš kje drugje verjetno težko doživela. 


Denar
Koliko denarja potrebuješ? Odvisno od tvojih želja. Če želiš okusiti in preizkusiti vse dunajske posebnosti, potem kar veliko, saj gre za zelo drago mesto. Že cene osnovnih stvari so višje kot v Sloveniji. če pa želiš domov prinesti še kake spominke ali pa se res dobro najesti, potem pa ti polagamo na srce, da s seboj vzameš še kak prihranek. Seveda pa se da veliko stvari rešiti s predpripravo. Doma si skuhaj čaj in ga daj v dobro termovko, pripravi si sendviče in že doma kupi kak priboljšek. 

Mestna hiša, mestni simbol - cerkev sv. Štefana, donavski stolp, hiša, ki jo je ustvaril avstrijski umetnik in arhitekt Hundertwasser, živalski vrt ... ter še številne druge značilnosti, ki si jih moraš ogledati. Sedaj veš, zakaj Dunaju ne smeš posvetiti samo enega dne?  

prejšnji članek
Kaj se sprašuje Clemens?
Obsedena!
Kaj se sprašuje Clemens?
naslednji članek
Ne boš verjela, kaj počne
Obsedena!
Ne boš verjela, kaj počne
Preberite tudi