Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kako preživeti zadnje dni počitnic?

21. 8. 2016; 11.15
Avtor: Katja Kaja
uvodna

foto: Katja Kaja Mejač

Pred tabo je še zadnjih 20 dni sproščenega poletja, na to pa na vrsto ponovno pride šola. Kako te dni izkoristiti?

Za začetek upamo, da ti je bilo letošnje poletje naklonjeno. Toplih, sončnih dni ni bilo tako malo, a ti si jih zagotovo izkoristila do potankosti. Ker pa je do šole samo še dober teden, zagotovo iščeš kakšno priložnost za zadnji odklop. Morda lahko uporabiš naš predlog, ki ga bo mogoče izkoristiti tudi v toplih septembrskih vikendih.

Tokratni predlog se bo nanašal na našo državo, ki sama posebni ponuja številne priložnosti za aktivni oddih. Pustimo pri miru tradicionalni Portorož, še posebej, če vremenska napoved ni popolna. Slovenija v svoji majhnosti ponuja tako veliko, da je včasih kar težko izbrati. Zakaj se tokrat s prijateljicami ali družino nebi odpravila v severovzhod države in se prepustila adrenalinskim doživetjem.

Že na Ptuju lahko poleg izjemnega zgodovinskega starega mesta s ptujskim gradom, ki ponuja izjemni razgled, najdeš odlični vodni park, ki zagotovo ne bo razočaral. V velikanskem parku se boš resnično zabavala, spoznavala meje svojega adrenalina in se tudi sproščala. Številni notranji in zunanji bazeni, adrenalinski tobogani, počasna reka, bazen z valovi, ki kar kliče po zabavi ... Za dodatno razbijanje monotonosti pa poskrbita še vožnja s padalini in tek v Zorbi žogah kar po bazenu. Najbolj adrenalinski je zagotovo tobogan Tajfun, ki je speljan na 15 metrih višine, v dolžino meri skoraj 170 metrov po njem pa se spustiš z blazinami. Adrenalinsko! Zagotovo bolje kot skoki v hladno morje, vodni park pa zagotovo ponuja zabavo zate, za prijateljice in prijatelje.

Če se odločiš, da bi raziskovala še malo bolj severovzhodno, se v Prekmurju, v občini Moravske Toplice nahaja še en vodni park, ki bo prav tako navdušil. Eden izmed najboljših vodnih parkov v Sloveniji, bo zagotovo pregnal misli na septembrsko šolo. Žur je tu zagotovljen. Spusti po dolgih toboganih z zvočnimi efekti in edinstveni tobogan Aqualoop, prvi tobogan na svetu s 360 stopinjskim obratom ali pa tobogan Kamikaza s prostim padom. Noro, kajne? Tudi če si nekoliko bolj umirjena, boš tu našla nekaj zase. Reka z brzicami, slapovi, skoki v vodo ... Hmmm, šola-kaj je že to?

Ker pa vse ne marate vode in aktivnosti povezanih z njo, lahko za odklop od šolskega leta izbereš tudi adrenalinski ali pustolovski park. Ravno v tem delu Slovenije imajo odličnega. Pustolovski park Bukovniško jezero v občini Dobrovnik je naporen, dolg, a nadvse zabaven. Pet različnih plezalnih poti, ponuja 58 elementov, od tega kar 7 unikatnih. Smeh je zagotovljen, vseeno pa se je treba določenim točkam tudi posvetiti. Morda tudi odličen predlog za šolski športni dan?

Zaključek šolskih počitnic izkoristi do potankosti, uživaj, se zabavaj in kaj podobnega izkusi tudi tekom šolskega leta. Upamo, da so ti naši predlogi pomagali!

foto: Katja Kaja Mejač

foto: Katja Kaja Mejač

prejšnji članek
Iščeš novo pričesko?
Obsedena!
Iščeš novo pričesko?
naslednji članek
Tako je nastala skupina One Direction!
Obsedena!
Tako je nastala skupina One Direction!
Preberite tudi