Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Trend v glasbi: Pesmi o bivših

8. 3. 2017; 08.00
Avtor: K.M.
taylorcalvinvojna
Vse več glasbenikov se odloča, da posnamejo ali izdajo pesem o svojem nekdanjem partnerju – predvsem če je ta znana in v svetu zabave tudi pomembna osebnost.

To je že s svojim prvim albumom začela Taylor Swift, zdaj pa je videti, kot da je takšna glasba v zadnjem letu postala prava moda. Težko najdemo glasbenika ali skupino, ki pesmi še ni, vsaj prikrito, namenila bivšemu.

Pesmi o bivših so v svetu popularne kulture zagotovo zelo pogoste. Razlikujejo se le v tem, da v vseh ne izveš, o čem oziroma o kom v resnici govorijo. V zadnjih letih pa je zaradi velike priljubljenosti pop glasbenikov postalo čedalje glasnejše tudi ugibanje o tem, ali skladbe pripovedujejo o nekdanjih partnerjih ali ne. Tokrat ti predstavljamo nekatere, za katere je splošno znano, da se dotikajo prav te tematike. Prepričani pa smo, da si mnoge redno predvajaš tudi sama.

Taylor Swift
Taylor Swift je zmagovalka v kategoriji »pesmi o bivših«, saj so tako njeni nekdanji fantje kot pesmi o njih kar številni. Že na njenem prvem albumu Taylor Swift lahko najdeš pesmi Tim McGraw in Picture to Burn, ki sta namenjeni njenemu odnosu in razhodu s takratnim srednješolskim fantom. S slavo in številnimi uspešnicami pa je na trg poslala še več takšnih pesmi. Forever & Always o Joeju Jonasu, Back to December o igralcu Taylorju Lautnerju, Out of the Woods in Style o Harryju Staylsu, Begin Again o Conorju Kennedyju. Seveda bi lahko še naštevali.

Jo je pa v njeni igri očitno premagal njen zadnji resnejši fant, Calvin Harris. Marsikdo namreč verjame, da sta njegovi pesmi Ole, ki jo izvaja John Newman, in My Way maščevanje svetlolasi glasbenici.

Little Mix


Zadnji album skupine Little Mix, Glory Days, govori o številnih strtih srcih, starih ljubeznih in težkih razhodih. Prav njihov prvi hit z albuma, ki je izšel 18. novembra, pa je dvignil največ prahu in vzbudil veliko medijske pozornosti. Tako pesem Shout Out to My Ex kot tudi videospot zanjo naj bi namreč govorila o Zaynu Maliku, nekdanjem zaročencu Perrie Edwards, vidne članice skupine. Odličen namig je namreč predstavljen v samem videospotu, kjer iz avta vržejo belega medvedka z velikim srcem, podobnega tistemu, ki ga je v času razmerja Zayn kupil Perrie.

Zayn Malik
Je pa igro pesmi o bivših med Zaynom in Perri začel prav on. To je storil s pesmijo She Don’t Love Me, v kateri je Perrie obtožil, da ga v resnici ni več ljubila, in obenem priznal, da jo je varal. Seveda je krivdo za to zvalil nanjo. »Mislim, da vem, da me več ne ljubi. Zato se dobivam z drugimi.«

Justin Bieber in Selena Gomez


Justin in Selena imata še vedno zelo razburkan odnos. Ker je bilo v njem tudi veliko ljubezni in čustev, je logično pričakovati, da so tudi njune pesmi posvečene celotnemu razmerju. Veliki Justinov hit Love Yourself naj bi bil tako prav o Seleni, če je to res, pa je glasbenik na svoje nekdanje dekle vrgel veliko senco. Kljub temu je Justin uradno priznal, da so na njegovem albumu Purpose samo pesmi Sorry, What Do You Mean? in Mark My Words v resnici o Seleni. Po drugi strani pa naj bi bila Selenina pesem Feel Me o njenem dolgoletnem ljubezenskem partnerju. Sama ni tega nikoli potrdila.

Zanimivo izkušnjo z nekdanjim fantom pa je v pesmi Break Your Heart Right Back opisala tudi Ariana Grande. Pesem, ki jo najdeš na njenem albumu My Everything, govori o tem, kako je dekle prevaral fant – in to z drugim fantom. V nekem intervjuju je Ariana izdala, da je, čeprav nima trdnih dokazov, 99,9-odstotno prepričana, se je to pripetilo njej.

prejšnji članek
Bizarna ali zdrava navada Emme Watson
Obsedena!
Bizarna ali zdrava navada Emme Watson
naslednji članek
2Cellos zopet podirata rekorde
Obsedena!
2Cellos zopet podirata rekorde
Preberite tudi