Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Njuna ura sreče na radiu

3. 2. 2017; 07.05
Avtor: K.M.
DSC01518

Ajda Mlakar in Nicolle na radio prineseta veselje. foto: Aleš Goršak

Ajda in Nicolle sta simpatični voditeljici oddaje La hora feliz, ki jo lahko tudi ti poslušaš na najbolj TOP! radijski postaji – Radiu Salomon. Z njima smo poklepetali o delu na radiu, o žurih in načrtih za prihodnost.

Nam lahko zaupata, kako sta se znašli v etru Radia Salomon? Ajda, tebe poznamo že od prej, saj si kar nekaj časa družbo delala Deanu, Nicolle, ti si pa prišla čisto na novo? Sta imeli kakšno avdicijo ali sta pred ekipo Radia Salomon preprosto prišli z dobro idejo?

AJDA: Na radiu delam že od svojega 14. leta, je pa res, da sem se tokrat prvič znašla v vlogi voditeljice latino oddaje. Izziv je prišel popolnoma spontano, postavil mi ga je urednik Radia Salomon, Dean Windisch. Najprej je bilo predvideno, da bom oddajo vodila sama, pozneje pa je padla odločitev o še eni voditeljici. Nicolle sem se zares razveselila in že ob najinem prvem srečanju sem začutila, da imava pravo energijo.
NICOLLE: V etru sem se znašla tako, da me je Dean osebno poklical in mi predstavil oddajo ter delo na radiu, in ker sem bila navdušena, sem se pridružila ekipi. Takrat sem spoznala tudi Ajdo, s katero sva se v trenutku povezali, saj imava obe veliko pozitivne energije. 

Kako sta se znašli v tandemu? Se poznata že od prej? 


AJDA: Čisto po naključju, če verjamete v naključja. (smeh) 

Kako je oddaja La hora feliz dobila ime?
AJDA: Ime oddaje je izbral Dean in se nama zdi pisana na kožo, saj to pomeni srečna urica. Z Nicolle se zares trudiva, da bi najino divjo, pristno in pozitivno energijo začutili tudi poslušalci.

Sta takšno zvrst glasbe poslušali že prej? So vama blizu latinski ritmi?
AJDA: Iskreno povedano mi je blizu latinski temperament na sploh. Rada imam strastne, divje, spontane in glasne ljudi. Takšna je tudi latino glasba. Čutna in iskrena. Že prej sem uživala v tej glasbi, od kar vodim oddajo La hora feliz, pa sem samo še večja oboževalka. (smeh)
NICOLLE: Latino glasbo poslušam že od nekdaj, saj sem se rodila v Dominikanski republiki in mi je bil latinski temperament tako rekoč položen v zibelko.

Kako si razdelita vlogi? Katera je zadolžena za kaj?


AJDA: Oddaja je spontana, nimava določenih vlog. Gre za bolj sproščeno kramljanje. Je pa res, da mi Nicolle vedno prijazno pomaga pri izgovarjavi določenih besed.
NICOLLE: Poslušalci se lahko poleg odlične glasbe sprostijo v pozitivni energiji, ki je skušava z Ajdo v oddaji dati čim več, izvejo pa tudi marsikaj zanimivega o izvajalcih in skladbah, ki jih vrtimo.

Kaj poslušalci lahko slišijo v vajini uri, ki jo imata na Salomonu? Poleg dobre glasbe seveda?
AJDA: Najino čvekanje, velikooooo smeha, kdaj pa kdaj se pa tudi sporečeva, a ne zares. (smeh) 

Od koga sta se največ naučili?
AJDA: Težko vprašanje. Zagotovo te delo z ljudmi, s katerimi delaš, sooblikuje. Najboljši učitelj pa so zagotovo vse izkušnje, ki sem jih pridobila v teh dvanajstih letih dela na radiu.
NICOLLE: Radijsko delo mi je zelo všeč, ekipa me je zelo dobro sprejela, največ pa sem se naučila od Ajde, saj večino časa preživim z njo.

Kakšno glasbo sicer poslušata v prostem času?


AJDA: Poslušam vse. Ampak res čisto vse. No. 1 je pa seveda latino glasba.
NICOLLE: V prostem času največ poslušam latino glasbo pa tudi hip hop, pop, r'n'b, če verjamete ali ne, pa se na mojem seznamu znajde celo kakšna polka.

Nam zaupata, kateri je bil zadnji žur, ki sta ga obiskali?
AJDA: Trenutno zares veliko žuram. Je pa res, da sem tudi sicer prava žurerka in skoraj ne mine vikend, da se ne bi udeležila kakšne zabave. Zadnji zares super žur je bil pred časom v Shootersu, kjer je Dean on the Mike poskrbel, da se je migalo in treslo do jutra.
NICOLLE: Moj zadnji najboljši žur je bil pred časom v Dominikanski republiki, ko sem plesala s trenutno najboljšimi izvajalci reggeatona in dembowa.

Imata kakšno skrito željo, ki bi si jo radi uresničili, morda tako glasbeno? Kateri koncert bi na primer radi obiskali?
AJDA: Skrite želje so z razlogom skrite. (smeh) Glede koncertov pa: zagotovo bi šla z veseljem poslušat Shakiro in Carlosa Vivesa.
NICOLLE: Skritih želja je veliko, jih pa skušam sproti uresničevati. Rada bi recimo obiskala koncert Romea Santosa, ki je eden največjih in meni najljubših izvajalcev bachate.

Kje se vidita čez pet let?


AJDA: Pred radijskim mikrofonom, nasmejana do ušes in polna energije ter zagona.
NICOLLE: Vidim se doma v Dominikanski republiki, na najlepših plažah v družbi moje družine.

Kaj sicer še delata, poleg tega, da vaju slišimo na radiu? Ajda, tebe slišimo kar na treh radijskih postajah.
AJDA: Res je. Sem pravi multipraktik oz. prava ženska, ki lahko dela več stvari hkrati. (smeh) Dnevno preklapljam med tremi radijskimi postajami, med Aktualom, Veseljakom in Salomonom. Všeč mi je, da je moje delo razgibano. Sebe in svojega glasbenega okusa pa tako ali tako nisem nikoli želela omejevati v nobenem pogledu. Raznovrstnost nas bogati. Lahko pa rečem, da tudi, kadar nisem za radijskim mikrofonom, nisem kaj dosti drugačna. Rada govorim, plešem, se družim in uživam vsak trenutek dneva. Carpe diem.
NICOLLE: Poleg oddaje plešem in tekmujem v plesni disciplini hip hop ter hodim v plesno šolo.

prejšnji članek
3 stvari, ki bi jih morala vedeti o fantih
Moj life
3 stvari, ki bi jih morala vedeti o fantih
naslednji članek
Trening rutina supermodela
Obsedena!
Trening rutina supermodela
Preberite tudi