gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo
Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača semena, kaj bo z avtohtonimi sortami?

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Lahko verjameš, da je minilo že 10 let?

25. 10. 2016; 12.09
Avtor: K.M.
taylorobletnica2
Taylor Swift je praznovala veliko obletnico.

Taylor Swift je v tem trenutku ena izmed najbolj priljubljenih in najbolj vplivnih svetovnih glasbenic. Kljub temu, da je leto 2016 namenjeno počitku, saj je bil njen edini uradni nastop na sporedu pretekli vikend v sklopu Formule 1 v Austinu, pa se njena slava nikakor ne zmanjšuje.

''Na današnji dan pred desetimi leti je izšel moj prvi album. Danes, ko pogledam na vse, kar smo doživeli in kako ste mi pomagali odrasti, ne bi mogla biti bolj hvaležna. Vse skupaj je bila velika dogodivščina. Hvala vam za vse,'' je Taylor včeraj zapisala na svojem Instagram profilu. 

Priljubljena ameriška glasbenica je včeraj, 24. oktobra 2006, torej pred desetimi leti, izdala svoj prvi studijski album, ki se je imenoval, preprosto, Taylor Swift. Svetlolasa pevka je bila takrat stara rosnih šestnajst let, pesmi, ki so svoje mesto našle na njenem debitantskem albumu, pa je spisala v času prvega letnika srednje šole. Čeprav je bil žanr albuma takrat še popolnoma 'country', so nekateri takratni največji hiti še danes zelo priljubljeni. Med njimi tudi pesmi, kot so Tim McGraw, Teardrops on My Guitar, Our Song, Picture to Burn in Should've Said No. 

Že takrat je inspiracijo za svoje pesmi iskala v svojem življenju. Tako je zagotovo najbolj znana zgodba, ki stoji za pesmijo Tim McGraw. Taylor je takrat hodila s starejšim fantom, čutila pa je, da se bo njuna zveza kmalu končala, saj bo po koncu šolskega leta ta fant srednjo šolo tudi zapustil. Za razliko od romantičnega prvega hita, je recimo pesem Picture to Burn že pokazala njeno maščevalnost bivšim fantom, saj govori o njeni jezi po razhodu. 

Po letu 2006 je Taylor vsaki dve leti izdala nov album, vse bolj pa se je spreminjal tudi njen glasbeni slog, saj je počasi prešla na pop glasbo, vseeno pa je v njenem delu še vedno moč občutiti začetniške korenine. Ravno zaradi petih albumov, ki so izšli med leti 2006 in 2014 ter desete obletnice aktivnega delovanja, oboževalci že kar neučakano pričakujejo nov album, ki bi ga Taylor lahko izdala v letošnjem letu. 

prejšnji članek
Borovnice so super živilo
Moj life
Borovnice so super živilo
naslednji članek
Čas je za rock!
Lepotičenje
Čas je za rock!
Preberite tudi