900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Nagrajujemo: Nate čakajo super nagrade in ogled filma!

27. 9. 2016; 11.16
Avtor: Promocijsko gradivo
DF-04244_rgb
Nepozabna filmska dogodivščina Dom gospodične Peregrine za nenavadne otroke izpod režijske taktirke ustvarjalca Tima Burtona po istoimenski knjižni uspešnici.

Kam te bo popeljal film Dom gospodične Peregrine za nenavadne otroke?

Zgodbe se odvija, ko mali Jack odkrije ključ do skrivnosti, ki se razteza prek alternativnih resničnosti in skozi čas, pri tem pa razkrije skrivno zavetje, Dom gospodične Peregrine za nenavadne otroke. Ob spoznavanju prebivalcev doma in njihovih nenavadnih sposobnosti Jake dojame, da je varnost zgolj utvara in da nevarnosti preži v obliki mogočnih in skritih sovražnikov. Dognati mora, kdo je resničen, komu velja zaupati in kdo je v resnici on sam.

Dom gospodične Peregrine za nenavadne otroke ponuja bogate domišljijske podobe, ki gledalca potegnejo vase, bitke epskih razsežnosti in edinstvene manipulacije, ki jih omogoča potovanje skozi čas – vse to pa oživlja mojster Tim Burton v velikopoteznem duhu svojih filmov Edward Šarjeroki, Alice v čudežni deželi, Nočna mora pred božičem in Čarli in tovarna čokolade.

Kako je nastal film?

Film je nastal na podlagi romana prvenca Ransoma Higgsa, ki je več let ostal na seznamu najbolje prodajanih knjig in so ga prodali prek 3,1 milijona izvodov. Sledili sta nadaljevanji Hollow City in Library of Souls, Riggs pa je zamisel za zgodbo dobil, ko je na bolšjih sejmih zbiral stare fotografije – bolj je bila nenavadna, bolj mu je bila všeč.

Takrat je kot svobodnjak pisal za založbo Quirk Books (ki je izdala uspešnico Pride, Prejudice and Zombies) in je lepega dne nekaj fotografij poslal v uredništvo, češ, morda bi se iz njih dalo sestaviti sijajno slikanico. A založba se je domislila, da bi fotografije lahko uporabil za osnovo romana. »Dobil sem zamisel za zgodbo, in fotografije so služile kot osnova za like,« pravi pisatelj. »Na primer fotografija fantiča, prekritega s čebelami. Spraševal sem se, Kdo je ta deček? Kakšna je njegova zgodba?«

NAGRADNA IGRA: 

Podeljujemo DVE KNJIGI in 2x DVE VSTOPNICI za ogled filma . Odgovori na spodnje vprašanje do 28.9.2016. Nagrade bomo podelili 30. septembra. 

prejšnji članek
Nicka Jonasa so ujeli s skrivnostnim dekletom
Obsedena!
Nicka Jonasa so ujeli s skrivnostnim dekletom
naslednji članek
Si ljubiteljica zabavnih knjig Davida Walliamsa?
Obsedena!
Si ljubiteljica zabavnih knjig Davida Walliamsa?
Preberite tudi