državna meja
Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s Slovenijo

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Filmske ekipe v bitki s časom

24. 8. 2016; 01.29
Avtor: K.M.
novo mesto
V Novem mestu se je včeraj ob 12. uradno začel maraton ustvarjanja kratkih filmov MUVIT/6x60.

Prijavljene ekipe so včeraj na novinarski konferenci v Šolskem centru Novo mesto prevzele svoje ovojnice z usmeritvami in se podale v neizprosno bitko s časom. Tekmovalce je v nepozabno filmsko avanturo pospremil in jim zaželel srečo tudi Gregor Macedoni, župan Mestne občine Novo mesto.

Maraton ustvarjanja kratkih filmov MUVIT/6x60 se bo med 23. in 26. avgustom odvijal že tretjič, mesto, ki ga bo gostilo letos, pa je Novo mesto. Ob tej priložnosti je organizacijska ekipa digiGRAL-a, ki je pobudnik in izvajalec maratona MUVIT/6x60, v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto včeraj pripravila novinarsko konferenco, kjer je predstavila letošnji program festivala, katerega osrednji element dogajanja je seveda maraton.
Predstavile so se tudi ekipe, ki so v dopoldanskih urah opravile registracijo, in so na novinarski konferenci prevzele ovojnice s ključnimi usmeritvami maratona ter se ob 12. uri podale v neizprosno tridnevno bitko s časom. Srečo pri ustvarjanju kratkih filmov jim je zaželel tudi župan Mestne občine Novo mesto, Gregor Macedoni.

Od leve proti desni_Maja Šest, Grega Graf, Gregor Macedoni



MUVIT/6x60 je pred tremi leti zrasel iz srčne želje po spodbujanju ustvarjalnosti pri vseh ljubiteljih ustvarjanja filmov. ''MUVIT/6x60 se od ostalih filmskih festivalov razlikuje predvsem po svoji aktivacijski naravi. Naš cilj je ponuditi platformo, iniciativo, ki omogoča, da se lahko filmski ustvarjalci z doseženim ciljem dokažejo sami sebi in ustvarijo svoj film - sanje vsakega filmarja, ob tem pa jih lahko žirija znanih filmskih ustvarjalcev nagradi,'' je povedal Gregor Graf, direktor in idejni vodja maratona MUVIT/6x60.





Maraton, ki je prvi dve leti vključeval zgolj tekmovanje ekip in je imel sprva res le aktivacijsko naravo, se je v treh letih razvil v umetniški koncept z izobraževalno in tudi razvedrilno noto. Organizatorji so tako letos maratonu dodali še različne delavnice, na katerih se ljubitelji snemanja filmov lahko od filmskih strokovnjakov lahko naučijo koristnih trikov pri scenaristiki, režiji, snemanju in montaži videa in zvoka. Za osnovnošolce pa v sodelovanju s predavatelji medijskih predmetov na ekonomski šoli Novo mesto pripravljajo filmske delavnice za osnovnošolce. MUVIT/6x60 je letos dopolnjen še z razvedrilnim spremljevalnim programom.

Prijavljene ekipe, ki morajo v zgolj 60 urah posneti in zmontirati 6- do 8-minutne filme, morajo slednje oddati v četrtek, do 23.59.59 ure. V petek, 26. avgusta, bo ob 21. uri zvečer sledila zaključna prireditev v Kulturnem domu Janeza Trdine v Novem mestu, kjer bo najboljšim ekipam nagrade podelila strokovna žirija, svoje pa bo dodalo tudi občinstvo. 

prejšnji članek
Obvezni kosi za ponoven vstop v šolo
Lepotičenje
Obvezni kosi za ponoven vstop v šolo
naslednji članek
Obeta se ti čustven večer
Moj life
Obeta se ti čustven večer
Preberite tudi