stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Komedija letošnje pomladi

5. 5. 2016; 11.44
Avtor: K.M.
ZAC EFRON in SETH ROGEN
Vrača se Zac Efon.

Čeprav je videti, da se Zac Efron pojavlja že v skoraj vsaki komediji, in prav vsaka nas nasmeje do solz,vendar kljub temu že komaj čakamo na četrtek 12. maja, ko v kinematografe prihaja nadaljevanje komedije Sosedi. Tokrat se bodo Zacu, Rose Byrne in Sethu Roganu pridružili še zanimivi ženski liki.

Zaradi finančnega uspeha Sosedov in izjemno pozitivnih kritik so filmski ustvarjalci pričeli razmišljati o morebitnem nadaljevanju. Zavedali so se, da se lahko nadaljevanja kaj hitro izjalovijo – postanejo banalna in preveč nasičena – zato so se odločili, da njihov moto nikakor ne bo: več je boljše. ''Pogovarjali smo se, kako bi film razvili in ne napihnili. Nismo želeli ustvariti večje različice izvirnika, naš cilj je bil, da raziščemo, kaj se v nadaljevanju dogaja z življenji protagonistov,'' razloži igralec, scenarist in producent Seth Rogen.





Ob vnovičnem snidenju se Mac in Kelly pripravljata na prihod drugega otroka in selitev v predmestje. Njuna hčerka Stella je ravno v fazi, ko otroci odkrijejo moč besede »NE«. To ju spodbudi k razmišljanju o Stellinem odraščanju in dejstvu, da bo nekoč postala uporniška najstnica, ki bo nanju gledala z enakim prezirom, kot sta ga v teh letih tudi sama čutila do svojih staršev. ''Film govori o grozi, ki prežema vse starše, saj se bojijo, da svoje starševske obveznosti slabo opravljajo in da jih bodo lastni otroci nekega dne zasovražili,'' razlaga Stoller. ''Prvi film se je osredotočal na zavračanje odraščanja, v nadaljevanju pa so karakterji sprejeli status odraslih oseb, ne želijo pa sprejeti dejstva, da bodo nekoč odrasli tudi njihovi otroci.''


Za bivšega soseda Teddyja Sandersa pa je minevanje časa bolj neusmiljeno. Ujet je v monotoni in neperspektivni službi, brez začrtane smeri za prihodnost. Medtem ko njegovi prijatelji iz bratovščine nizajo tako poslovne kot tudi zasebne uspehe, se on vse bolj zaveda, da bo izvisel: ''Teddy je trenutno v zelo krhkem stanju,'' pravi Efron. ''Doživlja nekakšno krizo poznih dvajsetih let. Vsi njegovi prijatelji iz bratovščine Delta Psi so uspešni, on pa le stagnira.''
Med njegovim izgubljenim tavanjem Mac in Kelly kupita novo hišo v predmestju in prodata svoj stari dom. Preden pa bo prodaja uradno zaključena, nastopi 30-dnevno obdobje, v katerem lahko kupca od pogodbe odstopita. Da je bilo njuno veselje prerano, ugotovita, ko se v nekdanjo hišo bratovščine vseli sestrstvo. ''Mac in Kelly se zavedata visokega tveganja, ki ga sestrstvo predstavlja za njuni življenji. Če ne bi mogla pravočasno prodati stare hiše, s katero bi poplačala nakup novega doma, bi namreč lahko ostala brez obeh hiš,'' razloži Rose Bryne.
Sestrstvo obenem služi tudi kot krut opomnik in okrepi največji strah mladih staršev – da ju bo njuna hčerka sčasoma zasovražila. ''Sprejela sva lastno odraslost in obveznosti, nočeva pa sprejeti možnosti, da bo najina Stella nekoč postala enaka kot dekleta iz sestrstva Kapa Nu,'' dodaja Rose.



V nadaljevanju se bodo igralski zasedbi pridružila dekleta. Med njimi pa sta najbolj odmevna imena zagotovo Selena Gomez in Chloë Grace Moretz. Ustvarjalci filma pa so ženske tokrat osvobodili in jim omogočili, da se zabavajo in šalijo tudi na lasten račun – prav tako kot moški.

prejšnji članek
Tako si boš naravno osvetlila lase
Lepotičenje
Tako si boš naravno osvetlila lase
naslednji članek
Rojena je pod res nesrečno zvezdo
Obsedena!
Rojena je pod res nesrečno zvezdo
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija