Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Izogni se razpokanim ustnicam

13. 3. 2017; 07.47
Avtor: K.M.
profimediaustnice

foto: Profimedia

Hladen in suh zrak škodi tvojim ustnicam.

Ker je lep nasmeh najpomembnejša vrlina in ker so suhe, razpokane ustnice lahko tudi zelo boleče, ti ponujamo nekaj nasvetov, kako jih negovati.

Zapomni si, da je najpomembnejša preventiva. Takoj ko temperature začnejo padati, začni redno uporabljati balzam za ustnice.

Vlaženje: Ustnice razpokajo zaradi izsušenega zraka, saj je v jesenskih in zimskih dneh zrak bolj suh, dodatno škodo pa naredi tudi ogrevanje prostorov. Zato je v hladnih dneh še toliko bolj pomembno, da spiješ dovolj tekočine – vsaj osem kozarcev vode na dan bo rehidriralo tudi tvojo kožo in ustnice. Omisli si tudi vlažilec zraka za svojo sobo.
Domači recepti: Ustnice lahko učinkovito navlažiš in neguješ tudi s pripomočki iz domače kuhinje. Odreži rezino kumare in jo prisloni oziroma razmazuj po svojih ustnicah 5–10 minut. Tako boš na hitro ponudila svojim ustnicam potrebno vlago, da bodo bile naslednjih nekaj ur videti polne in sijoče.
Zelo negovalna je tudi maska iz medu, kar pomeni, da na svoje ustnice naneseš plast medu, ki jih nahrani, navlaži in pomiri, če v med vmešaš še malo sladkorja in nežno podrgneš, pa lahko hkrati ustvariš tudi luščilo za odstranjevanje odmrle kože z že razpokanih ustnic.
Odstrani odmrlo razpokano kožo: Z mehko zobno krtačko ali brisačo nežno podrgni po mokrih ustnicah, da odstraniš štrleče delčke kože, nato pa ustnice očisti in nanje takoj nanesi debelo plast vazelina.
Celjenje: Razpoke na ustnicah se bodo hitreje zacelile, če jih boš namazala z malo aloe vere, ki bo hkrati tudi omilila pekočo bolečino.
Nega in zaščita: Redno neguj ustnice z nevtralnim mazilom za ustnice oziroma vazelinom, ki jih bo vlažil in hkrati ustvaril zaščitno plast pred mrazom, vetrom in suhim zrakom. Izogibaj se uporabi šmink in barvnih umetnih bleščil za ustnice.
Če so tvoje ustnice še posebno občutljive, jih dodatno zaščiti s šalom okoli vratu.
Pomembno! Ustnic nikar ne grizi in tudi ne liži, saj jih s tem še bolj poškoduješ, slina pa jih dodatno izsušuje.

prejšnji članek
Srečna dekleta so …
Moj life
Srečna dekleta so …
naslednji članek
Kako se lotiti nakupa prvega modrčka?
Moj life
Kako se lotiti nakupa prvega modrčka?
Preberite tudi