Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

S tem proti sodobni bolezni zvezdnikov

11. 5. 2017; 10.45
Avtor: K.M.
tesnobavadbatelovadba

foto: Profimedia.

V zadnjem času vse več zvezdnikov trpi za bolezenskim stanjem tesnobe. S tem se lahko že preventivno upreš te bolezni.

''Ko se znajdem v gneči takoj začnem razmišljati o tem, da bom umrla. Mislim si, da bo šlo nekaj narobe in da me bo nekdo zabodel,'' je v enem izmed intervjujev o svoji tesnobi povedala Demi Lovato. V tej sodobni bolezni zvezdnikov pa ni sama. S hudo obliko tesnobe se bori tudi Selena Gomez, ki se je celo odpravila na zdravljenje in pa Zayn Malik, ki preprosto ne more nastopati v živo, saj po lastnih besedah že ob misli na to doživi napad. Tesnoba je povezana z mentalnim zdravjem, zato smo zate pripravili nasvet, kako se ji že vnaprej izogniti. 


Tesnoba, anksioznost ali bojazen je občutje negotovosti, pričakovanja česa neugodnega, brez stvarnega zunanjega razloga. Ta občutek spremlja pospešen srčni utrip, pospešeno dihanje in drhtenje. 

Ključnega pomena pri boju s tesnobo je telesna aktivnost. Študije so pokazale, da vadba izboljša razpoloženje, hkrati pa tudi na dolgi rok pozitivno vpliva na mentalno zdravje posameznika. Študija iz leta 2011 je tudi pokazala, da že samo šest tednov kolesarjenja ublaži znake tesnobe pri dekletih. Vadba z utežmi pa je zmanjšala občutek razdražljivosti pri posameznicah. 

Hkrati pa je tudi dobro znano, da so dekleta, ki so zadovoljna s svojim videzom, bolj srečna in sproščena. Redna športna aktivnost pa k temu še dodatno pripomore. 

Zato vstani in vsaj pol ure na dan posveti telesni aktivnosti. 

prejšnji članek
Te skrbi, ker nista enako veliki?
Moj life
Te skrbi, ker nista enako veliki?
naslednji članek
Od A do Ž o senčenju obraza
Lepotičenje
Od A do Ž o senčenju obraza
Preberite tudi