kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Ob boleči menstruaciji naredi to

28. 7. 2018; 05.00
Avtor: K.M.
bolecina v trebuhu

foto: Profimedia

Če ob času menstruacije čutiš bolečine, lahko vseeno narediš nekaj stvari, ki ti bodo vse skupaj vsaj omilile.

TABLETE PROTI BOLEČINI?

Ko postanejo bolečine močnejše ali te celo položijo v posteljo, je čas, da posežeš po tabletah za blaženje bolečine, ki jih vzameš takrat, kadar začutiš, da se te loteva boleča menstruacija. Kadar začutiš blage menstrualne krče, s pomočjo tablet proti bolečinam preprečiš, da bi se bolečina razvila v močnejšo. Najprej preizkusi manj močne tablete, ob hudih bolečinah pa se posvetuj z zdravnikom in povprašaj po tabletah, ki so namenjene prav blaženju boleče menstruacije. Kljub vsemu pa upamo in ti tudi svetujemo, da boš bolečino omilila na bolj naraven način. 

POMEMBEN JE POČITEK

Preizkusi vse možnosti, ki bi ti utegnile ustrezati in olajšati bolečo menstruacijo. Nekatere punce se boljše počutijo v ležečem položaju, spet druge skrčene in z rokami, ki objamejo kolena. Marsikateri pomaga nežna masaža trebuha, ki ublaži krče, nekaterim pa pri spoprijemanju z bolečino v trebuhu, ne zgolj menstrualno, pomaga stik s toplimi predmeti, na primer termoforjem, ki si ga položijo na trebuh.

TUDI ČAJI SO ZDRAVILNI

Za boleče menstruacije obstajajo tudi nekatera priporočila, ki vključujejo pomoč narave in ustrezno prehrano. Preizkusi zeliščne čaje, lahko pa tudi čaj iz črnega ribeza, ki vsebuje snovi, ki pripomorejo k sproščanju mišic in medenice. Zeliščarji pri boleči menstruaciji svetujejo jasminov čaj, pasjo kamilico in krvomočnico.

prejšnji članek
Kaj se zgodi s tvojim telesom, ko večino dneva presediš?
Moj life
Kaj se zgodi s tvojim telesom, ko večino dneva presediš?
naslednji članek
Pravilna izbira zobne ščetke
Moj life
Pravilna izbira zobne ščetke
Preberite tudi