reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Moje prsi so videti kot dva stožca

14. 3. 2018; 09.00
Avtor: Najstnica pomaga
prsi

foto: Profimedia.

''Stara sem petnajst let in imam zelo čudne prsi.''

''Stara sem petnajst let in imam zelo čudne prsi. Zgoraj in ob straneh so kar razvite, ampak spodaj pod bradavico pa nič, zato so videti kot dva stožca. Ali se bodo razvile ali bodo vedno takšne? Nosim podložene modrčke, ki mi jih stisnejo, da so videti bolj zaobljene. Ali v podloženih modrčkih prsi nimajo prostora, da bi rasle, zato nimajo kam rasti in ne bodo zrasle? Čudne so tudi bradavičke. Sploh jih ni, pojavijo se samo, kadar me zebe oziroma dobim kurjo polt. Zakaj niso 'prisotne' ves čas? Ali jih pri tem ovira podložen modrček? Toda če nosim navaden modrček, mi je pri telovadbi zelo neprijetno, saj prsi skačejo gor in dol. Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.''



Takoj se pomiri, ker nimaš prav nobenega razloga za skrb. Zavedati se moraš, da se tvoje prsi še razvijajo in še niso dosegle takšne oblike, kot jo bodo imele v odraslosti. Prav zdaj, okoli šestnajstega leta, je njihov razvoj na vrhuncu in se šele nekje pri osemnajstih letih konča, tedaj, čisto na koncu, se bodo oblikovale do polne velikosti kolobarja, ki ne bo več le ločena izboklina, bradavice bodo izbočene in oblika zaobljena.

V prsni bradavici je posebno tkivo, ki med spolnim vzburjenjem, zaradi dotika ali hladu pogosto nabrekne – to pojasni tvoje naslednje vprašanje, zato se pomiri, ker je tudi to povsem normalen odziv. Kakšne bodo prsi v odraslosti, je odvisno tudi od genov, tako po mamini kot očetovi strani. Podloženi modrčki ne napravijo ničesar tako skrajnega, kot je ustavljanje rasti. So bolj pripomoček, ki pomaga do večje samozavesti oziroma oblike prsi, ki si jo vsaj navidezno želiš doseči. Je pa res, da bi bilo dobro, da si za telovadbo in športne dejavnosti omisliš modrček, ki bo tvojim prsim nudil čim boljšo oporo. Gotovo si že videla takšne preprostejše modele, z okrepljenimi naramnicami in košarico, ki se jih precej oprime. Če ne drugje, jih lahko najdeš v trgovinah s športnimi oblačili. Prosi mamo ali prodajalko v trgovini za pomoč, saj boš s pravilno izbiro ne samo laže in bolj udobno telovadila, ampak tudi poskrbela, da bodo tvoje prsi videti kar najbolje.

prejšnji članek
Si pripravljena, da se vrneš v svet Harryja Potterja?
Obsedena!
Si pripravljena, da se vrneš v svet Harryja Potterja?
naslednji članek
Super triki, ki ti bodo ob menstruaciji prišli še kako prav!
Moj life
Super triki, ki ti bodo ob menstruaciji prišli še kako prav!
Preberite tudi