mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

Smrklja Njena.si
Moj life
 

TOP hrana za možgane

1. 1. 2018; 07.00
Avtor: K.M.
blueberries-walnuts-feta-cheese
Le katera je tista hrana, ki je odlična za tvoj spomin in bo nahranila tvoje možgančke? Predstavljamo ti nekaj živil, ki jih, če se le da, uvrsti večkrat na svoj jedilnik.

Borovnice
Dejansko pomagajo nevronom v naših možganih, da lažje in predvsem učinkovitejše komuniciramo. Kaj lahko narediš z njimi? Zamrznjene vmešaj v jogurt, odlične so tudi zmlete v mešalniku z nekaj kockami ledu.
Grozdni sladkor
Idealno gorivo za možgane je grozdni sladkor (glukoza). Zato si ga le privošči, a v majhnih količinah. Zakaj? Količina sladkorja v krvi upočasni hitrost sivih celic in 20 minut po užitku sledi padec zbranosti. Naj pri uživanju sladkorja torej velja zmernost!
Sardele
Veliko zdravja najdeš v teh ribah. Nabite so z maščobnimi kislinami omega-3 in kalcijem. Odvisno od tipa sardel lahko ena konzerva pokrije od 25 do 38 odstotkov priporočenih dnevnih potreb. Vsebujejo tudi železo, magnezij, fosfor, kalij, cink, baker, mangan in celoten nabor vitaminov skupine B.
Losos
Losos izpolnjuje vse pogoje za status tako imenovane superhrane na praktično vseh možnih zdravstvenih področjih. Ravno zato ga brez dvoma uvrščamo v skupino najbolj zdrave hrane z našega planeta.
Orehi
Glede na očitno podobnost s človeškimi možgani bi ta plod istoimenskega drevesa lahko bil resnično namenjen podpori delovanja tega organa. Orehi vsebujejo najvišje koncentracije maščobnih kislin omega-3 med vsemi oreščki, zato so odlični za tvoje možgančke.

prejšnji članek
Lepotni izdelki, ki jih imaš doma
Lepotičenje
Lepotni izdelki, ki jih imaš doma
naslednji članek
Kako ti bodo lasje rasli hitreje?
Lepotičenje
Kako ti bodo lasje rasli hitreje?
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija