profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Čas je za zmečkančke

25. 10. 2016; 05.30
Avtor: K.M.
pesinsmuti
Hollywood priporoča.

Smutiji so nas zadnje čase preprosto zasvojili! Zato je skrajni čas, da si za  jesensko čiščenje telesa namesto nezdravega obroka raje privoščiš nekaj vitaminov, mineralov in antioksidantov – vse v enem. Privošči si smuti, zmešaj svojega najljubšega in z njim začni dan. To pa še ni vse! Smuti je tudi odlična hrana za tvoje možgane, zato bo med učenjem skupaj z dvajsetimi oreščki odličen popoldanski obrok.

Kaj potrebuješ?


Vse, kar potrebuješ za pripravo dobrega smutija, je mešalnik, v katerega streseš svoje najljubše sestavine, potem se le še igraj z okusi. Kaj boš združila, je seveda odvisno od tega, kaj ti je všeč. Mi vsekakor navijamo za zelenjavne, toda če je sadje tisto, ki ti da pravo energijo, izberi raje slednje. Postani prava strokovnjakinja za smutije in se s sestavinami iz hladilnika pozabavaj tudi ti.

Tropska vročica
Če si nora na ananas kot Jessica Simpson, potem bo tole kot nalašč zate. Zmešaj pol ananasa, eno banano in eno papajo, dodaj deciliter mleka, žlico medu in nekaj ledenih kock. Mešaj toliko časa, da se vse sestavine med seboj premešajo. Zmečkanček je odličen vir vitaminov A, B in C, vsebuje pa tudi veliko kalija, kalcija in natrija.

Energijska pravljica


Ena banana, 300 mililitrov mandljevega mleka, žlica medu, pol žlice cimeta in žlica kikirikijevega masla bodo tvoj svet nabili z energijo za učenje in pomnjenje. Mandlji so najboljši naravni vir vitamina E, zato bo smuti odlično služil tudi po kakšni športni vadbi. Na energijsko pravljico prisega tudi Jennifer Lawrence.

Zelena alessandra
Ja, ta smuti je dobil ime kar po slavni Alessandri Ambrosio, saj je to njen recept za zdravo in vitko postavo. Če bi rada sledila njej in svoje telo oskrbela z vitamini in vlakninami, potem je tale smuti pravi zate. Zmešaj eno jabolko, dve pomaranči, pest mlade špinače, 200 mililitrov mandljevega mleka, malce svežega peteršilja, žličko sveže naribanega ingverja in malce limetinega soka. Odličen je!

Korenčkov utrinek


Zmešaj tri korenčke z dvema decilitroma pomarančnega soka, enim jabolkom in listi mete. Smuti te bo napolnil z energijo in te bo osvojil tako, kot je osvojil Ashley Olsen, ki brez njega preprosto ne more.

Pesina stlačenka
Pesin smuti je res namenjen zdravju, saj pesa vsebuje veliko železa in vitaminov. Mi priporočamo takega, kot ga ima najraje Jessica Alba. Zmešaj eno rdečo peso, dve pomaranči, eno rdečo grenivko in žlico medu. Če želiš, da bo imel smuti manj kalorij, nadomesti med z limono.

prejšnji članek
Slovenija je na to čakala kar tri leta
Lepotičenje
Slovenija je na to čakala kar tri leta
naslednji članek
Kaj je to ZOM?
Moj life
Kaj je to ZOM?
Preberite tudi