Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Ta pričeska lahko močno škoduje tvojemu zdravju

26. 4. 2018; 07.30
Avtor: K.M.
copek
Povzroči lahko celo migrene.

Tako kot vsako dekle, tudi najstnica obožuje preprost čop, ali konjski rep. Gre za preprosto in hitro obliko pričeske, ki je še kako dobrodošla ob vročih dneh, ali pa ob telesni aktivnost, saj z obraza na ta način odstraniš vse lase, ki te na to ne motijo, ovirajo, oziroma ne povzročajo še večje vročine. Vseeno pa lahko ta pričeska tudi močno vpliva na tvoje zdravje.

Ko si lase spneš v trdno figo, ali čop, se zategnejo živci v skalpu. Vlečenje teh živcev pa še bolj aktivira tvoje zaznavne živce. Kar pa se lahko kaže v glavobolu, ali začetku glavobola. 


Do dvajsetega stoletja so bile odrasle ženske le redko v javnosti opažene s čopom, saj je le-ta veljal za zelo neurejeno pričesko. Danes gre za povsem sprejemljivo obliko videza, ki jo posnemajo tako deklice, dekleta in tudi ženske. Poleg klasičnega čopa pa so se razvile še številne oblike pričesk, ki le-to naredijo še bolj elegantno, posebno, ali drugačno.
 

Dejstvo, da si spneš lase, samo po sebi ni boleče. Se pa lahko bolečino čuti, če imaš migreno, ali hud glavobol. Kljub temu, da se sama z migrenami ne soočaš, pa jo lahko občutiš, zaradi posledic obremenitve in stiskanja živcev, ki zaznajo zaznavne končiče in živce. Oseba, ki se sooča z migreno, pa se tega morda niti ne zaveda, saj jo le redko resnično diagnosticirajo. Z njo pa se vseeno sooča kar 12 % populacije in 18 % deklet ter žensk. Najlažje se jo lahko zaveš takrat, ko tvoj hud glavobol spremlja tudi huda občutljivost živcev na glavi. 

Torej tvoj 'trd' čop povzroča iritacijo, ki se lahko pokaže v hudi migreni. Kaj lahko narediš? Poskrbi, da čopa ne nosiš cel dan, privošči si masažo lasišča, ki si jo lahko privoščiš tudi med samim umivanjem las, večkrat spreminjaj položaj pričesk, tudi položaj samega čopa ...

prejšnji članek
Najboljši filmi o navijačicah
Obsedena!
Najboljši filmi o navijačicah
naslednji članek
Shawn Mendes bo album izdal čez mesec dni
Obsedena!
Shawn Mendes bo album izdal čez mesec dni
Preberite tudi