nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kaj jesti pred spanjem?

17. 2. 2017; 05.46
Avtor: K.M.
cesnje
Ješ lahko tudi po 18. uri.

Številni trdijo, da po 18. uri zvečer ne smeš jesti. Razlogi so različni. Po eni strani, naj bi se zaradi tega redila, zaradi težkega želodca lahko slabo spiš in nenazadnje se zaradi nočne presnove zbudiš zaspana, utrujena in lačna. V resnici pa to sploh ni res. Pomembno je le-to, da moraš paziti, kaj ješ pred odhodom v posteljo.

Češnje

Čeprav gre za bolj poleten sadež, jih lahko najdeš tudi v kakšni zimski zalogi. Najbolje je, da si že poleti zmrzneš sveže češnje, dobra alternativa pa so tudi kupljene zmrznjene češnje. Le-te vsebujejo melatonin, naravno kemikalijo, ki pomaga uravnavati tvojo notranjo uro. Le nekaj češenj naj bi vplivalo na boljše spanje in daljše spanje. Češnje lahko zamenjaš tudi s češnjevim sokom, ali smutijem. 

Mleko

Kozarec toplega mleka se z namenom pojavlja v tvojih otroških spominih in tudi v številnih otroških zgodbicah. Mleko naj bi resnično pomirjalo in te dobesedno uspavalo. 

Ovseni kosmiči

Ogljikovi hidrati so dobri za spanec, a to ne pomeni, da pred spanjem poješ škatlo piškotov. Lahko pa si privoščiš nekaj ovsenih kosmičev z vročo vodo, ali mlekom, na koncu pa dodaj še nekaj sadja ...

Banane

Gre za res čudežni sadež, saj v sebi združujejo veliko dobrih hranil. Med njimi sta tudi kalij in magnezij, ki naravno sproščata mišice. 

Česa pa res ne smeš jesti? 

Predelane hrane, predvsem hitre hrane, recimo hamburgerjev, pa piščanca, kave, temne čokolade, sladkih pijač, začinjene hrane ...

prejšnji članek
Super ideje za nošenje šala
Lepotičenje
Super ideje za nošenje šala
naslednji članek
VIDEO: Selena, kot je nisi vajena
Obsedena!
VIDEO: Selena, kot je nisi vajena
Preberite tudi