GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

To dejanje močno škodi tvojemu zdravju

17. 6. 2017; 02.15
Avtor: K.M.
spanje
Ne vemo, zakaj tega ne počneš bolj pogosto.

Največja težava pri tem, da skrbiš za svoje zdravje je v tem, da se teh stvari lotiš na napačen način. Slediš trendom in trenutnim hitom, ki jim na nek način sledijo vsi. Od prehrane, uporabe preparatov, morda celo pretiranega ukvarjanja z športom ... Na koncu pa pozabiš na osnove. S tem početjem pa močno škodiš tudi svojemu zdravju. 

Saj veš, da vsak dan zamenjaš majico, ki si jo morda imela oblečeno le nekaj ur. Prav tako vsak dan zamenjaš spodnje perilo, nogavice, celo brisačo uporabiš samo enkrat. Zato resnično ne vemo, zakaj posteljnino, predvsem pa preobleko za vzglavnik, menjaš tako malokrat. Na vzglavniku vsak dan preživiš vsaj osem ur. Če si bolna, vanj kašljaš in tam puščaš bakterije. Odmrle celice kože in las padajo na vzglavnik in se tam nabirajo. Vse skupaj pa ni preveč čisto. Naslednji dan pa se tja uležeš s čisto kožo na obrazu - je tudi zjutraj tako čista? 

Strokovnjaki tako priporočajo, da po dveh nočeh svoj vzglavnik obrneš in ležiš na čisti strani, po še dveh nočeh pa pregrinjalo za vzglavnik zamenjaš. Tako je. Menjati bi ga morala na štiri noči, prepričani smo, da tega skoraj nihče ne počne. Zavedamo se, da bi bil skok kar močan, zato to svetujemo, da se potrudiš, da to vseeno počneš bolj pogosto kot sedaj!

prejšnji članek
Reši se glavobola!
Moj life
Reši se glavobola!
naslednji članek
Imaš bolečo menstruacijo?
Obsedena!
Imaš bolečo menstruacijo?
Preberite tudi