900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Ta stvar ti lahko uniči življenje

4. 8. 2017; 06.00
Avtor: K.M.
bored-kitchen-650x434
Znebi se je!

Včasih lahko že najmanjša navada v tvojem življenju uničuje tvoje zdravje, čeprav se tega morda sploh ne zavedaš. Stvar, ki ti jo bomo predstavili tokrat, pa je nekaj, kar dejansko počnemo vsi. Če se tega znebiš, boš živela boljše in bolj zdravo.

Največja napaka, ki jo v življenju počnemo skoraj vsi, je ta, da zelo radi uporabljamo besede, oziroma izgovor ''ne da se mi'', ali pa ''nisem pri volji, da bi to naredila''. Si tudi ti takšna, da velikokrat raje rečeš, da se ti nečesa pač ne ljubi početi, čeprav te dejansko pri tem ne ovira čisto nič drugega, kot zgolj tvoja lastna volja? 

Ravno tako razmišljanje, oziroma iskanje takšnih izgovorov, pa uničuje tvoj zdrav način življenja, zdrave navade, ki bi jih lahko brez težav opravljala, in posledično tudi zdravje. Seveda ni nič narobe, če kdaj pa kdaj kakšne stvari ne narediš. Predvsem če imaš za to dober razlog. Hkrati ni nič narobe, če se kdaj obrne tudi na razlog 'ne da se mi', le da se to ne pojavi vedno, oziroma prepogosto. 
Na da se mi na sprehod, ne da se mi peš v trgovino, ne da se mi skuhati, bom raje šla v restavracijo s hitro prehrano, ne da se mi brati, ne da se mi pogovarjati, ne da se mi družiti ... Če se velikokrat obračaš na besedno zvezdo 'ne da se mi', ali 'ne ljubi se mi', bo le-to zavzelo tvoje življenje. Zato moraš takšno razmišljanje pregnati. 



Tvoja naloga je, da sedaj, ko boš rekla ''ne da se mi'', ali ''ne ljubi se mi'', narediš eno izmed sledečih stvari:
- ravno zaradi tega to stvar narediš
- pomisliš, ali imaš res dober razlog, da tega ne boš naredila. 

Tu ne ciljamo le na športno aktivnost, ampak predvsem na tvoj način razmišljanja, ki pa je v življenju najbolj pomembna stvar, saj vodi tvoj vsakdan. 

prejšnji članek
Ali kondomi ubijajo zadovoljstvo?
Moj life
Ali kondomi ubijajo zadovoljstvo?
naslednji članek
To te bo nasmejalo do solz
Moj life
To te bo nasmejalo do solz
Preberite tudi