cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Koraki do zdravih las

28. 7. 2017; 11.00
Avtor: K.M.
zdravi lasje
Skrbi za njih!

Kot pri celotni naši zunanjosti (in notranjosti) je tudi pri laseh izjemno pomembna prehrana. Dovolj beljakovin, vitaminov, proteinov, železa in predvsem raznovrstne hrane, bo našim lasem dalo sijaj in moč.

Pomembna je tudi izbira šamponov. Poišči čim bolj naravne, tisti ki imajo več funkcij imajo ponavadi tudi več umetnih preparatov, ki pripeljejo do obljubljenih las. Ko si jih umiješ si jih dobro izperi, da s tem izpereš vse milo. Razčeši jih že, ko so še mokri in jih mokre tudi dobro obriši z brisačo, da postanejo čim bolj suhi in jih tako manj izpostavljaš vročemu zraku iz sušilca, ki lase zgolj uničuje. Poleti pa je najboljše, če ti jih posuši kar sonce, ki jim bo še najmanj škodil. Najslabši za lase pa so likalniki. Z vročino s katero lase oblikujejo te tudi izsušijo in uničujejo. Zato likalnik uporabi res takrat, ko je to potrebno. Če imaš ravne lase in ti grdo stojijo lahko to popraviš že z malo vode in glavnikom, za to ne potrebuješ likalnika.



Lase umivaj takrat, ko je potrebno. Če jih umivaš vsak dan poizkusi kakšnega izpustiti, ali pa si kak dan lase umij zgolj z vodo s katero boš izprala umazanijo. Barve lase sicer še dodatno uničujejo, vendar če si želiš spremeniti barvo las temu prilagodi tudi nego las. Barvani lasje potrebujejo več nege kot naravni. Začneš lahko že pred samim barvanjem, ko iščeš barvo poglej tam, kjer imajo barve za lase iz naravnih snovi, ki las ne uničujejo toliko kot ostale. Še zadnji nasveti: Razčeši se enkrat dobro, ker z večkratnim česanjem uničuješ lase. Uporabljaj čim manj lakov in umetnih mas, ki lase zgolj izsušijo.


Redno si striži konice las, saj s tem preprečuješ cepljenje. Uporabi tudi kakšno domačo kremo za lase, ki jim ne bo škodovala, zgolj pomagala jim bo.

prejšnji članek
Sodeluj v naši nagradni igri in osvoji lepe nagrade!
Moj life
Sodeluj v naši nagradni igri in osvoji lepe nagrade!
naslednji članek
Bralni kotiček: Knjiga, ki jo moraš prebrati
Obsedena!
Bralni kotiček: Knjiga, ki jo moraš prebrati
Preberite tudi