Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Zakaj potrebuješ več spanja, kot on

25. 3. 2017; 02.48
Avtor: M.M.
woman-sleeping-peaceful
Ker nisi padla z Marsa

Se večkrat počutiš utrujeno in se ti zdi, da rabiš res veliko spanca, tvoj fant pa ima še pozno v noč vse preveč energije? Razlog je zelo preprost - punce znanstveno dokazano potrebujemo več spanja kot fantje.

Spanje je čas, ko se naši možgani spočijejo in si naberejo novo energijo za naslednji dan. Zato je zelo pomembno, da si privoščiš dovolj spanca. Seveda pa smiselno velja tudi, da več, kot uporabljaš svoje možgane, več spanca boš potrebovala.

Tu pa pridemo do zabavnega dela - punce možgane čez dan preprosto uporabljamo več, kot fantje.

Ker ves čas hkrati razmišljamo o več različnih stvareh in celo hkrati počnemo več stvari - multitask-amo in smo zelo učinkovite ter fleksibilne, so naši možgani ves čas v polnem pogonu in so zvečer popolnoma izmučeni. Ženski možgani so tudi sicer veliko bolj zapleteni, kot moški. Fantje pa so bolj preprosti in se večinoma osredotočijo le na eno nalogo hkrati, nekateri pa trdijo, da so sposobni celo misliti na popolnoma nič! Zato so njihovi možgani manj utrujeni.

Povprečno tako dekleta potrebujemo 20 minut spanja več.

Naslednjič, ko boš zvečer utrujena padla v posteljo, medtem ko bo tvoj dragi želel še klepetati po telefonu, torej ne imej slabe vesti, saj si počitek po dnevu trdega dela še kako zaslužiš!

prejšnji članek
Pevka in njen 10 let mlajši fant sta postala starša
Obsedena!
Pevka in njen 10 let mlajši fant sta postala starša
naslednji članek
Še en neverjetni uspeh dua BQL
Obsedena!
Še en neverjetni uspeh dua BQL
Preberite tudi