Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

To so živila proti celulitu

9. 7. 2017; 08.00
Avtor: K.M.
celulti nasjtnica
Preženi pomarančasto kožo!

Celulit se ne pojavi zgolj pri odraslih, žal lahko doleti tudi tebe. Zakaj do njega sploh pride? Gre za tako imenovano ''pomarančasto kožo'', ki se najpogosteje pojavi na zadnjici in bokih ter tudi na stegnih. V osnovi gre za popolnoma klasično kopičenje maščobe, le da se tu rada zadržuje voda, ki naredi vizualne izboklinice, ki številna dekleta tako motijo.

V prvi vrsti se lahko pred celulitom rešiš z redno vadbo. Ker v šoli večino časa sediš, se vsaj enkrat na dan odpravi na sprehod, da skozi 'območje celulita' pošlješ kri in ga dobesedno spraviš v pogon. Ker smo sredi poletja, ti priporočamo, da le to dobro izkoristiš. Veliko plavaj in migaj, saj boš tako za svoje telo resnično naredila več, kot samo uničila videz celulita. 
Seveda pa lahko pomagajo tudi nekatera živila. Preveri katera so tista, najbolj proticelultina!

Oreščki so bogati z beljakovinami in izjemen vir hranilnih snovi Le z dvema brazilskima oreščkoma zagotoviš telesne potrebe po selenu, ki je najpomembnejši antioksidant. Vsebujejo pa tudi vitamin E, ki poživlja krvni obtok in dobre maščobe, ki telesu pomagajo pri izgorevanju tako imenovanih slabih maščob.


Avokado je po eni strani polen kalorij, a vsebuje tudi osnovne maščobne kisline, ki so zdrave za kožo, poživljajo krvni obtok in tudi pripomorejo k izgorevanju maščob. Tako kot oreščki tudi avokado vsebuje vitamin E.

Lubenica je zelo voden sadež, a ravno to pospeši odvajanje vode iz telesa. Voda se zadržuje predvsem takrat, ko tvoje telo čuti, da je dihidrirano, če pa vanj vneseš zadostne količine, bo vsa odvečna voda izločena. Kos lubenice zadostuje kozarcu vode, kalij uravnava raven le-te v telesu, vlaknine pa so dobre za krvni obtok.

Preventivno poskrbi, da bo tvoja koža vedno lepa in napeta.


prejšnji članek
Ali lahko fant ugotovi, da sem še devica?
Moj life
Ali lahko fant ugotovi, da sem še devica?
naslednji članek
Si pravilno očistiš obraz?
Lepotičenje
Si pravilno očistiš obraz?
Preberite tudi