Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Zdrava hrana je lahko poceni hrana

10. 7. 2017; 12.40
Avtor: K.M.
how-to-eat-healthy
Te pri zdravi prehrani omejujejo stroški?

V veliki večini so izgovori za to, da se ne prehranjuješ zdravo ti, da naj bi bila takšna prehrana predraga za tvoje finance. Predvsem zato, ker po večini še vedno kuha mati, le-ta pa se ne ozira na tvoje želje, da danes pa resnično ne bi rada jedla ocvrtega piščanca. Preveri naše preproste trike, ki ti bodo prinesli zdravje, a za njih ne boš porabila veliko denarja svoje žepnine.

Prvo pravilo je, da ješ doma. Tudi takrat, ko tvojih staršev ni, ali pa so še v službi, ti pa si resnično lačna, je pomembno, da si skuhaš hrano. Ne naročaj je in ne hodi v trgovino po zmrznjene stvari. Obrok si pripravi iz sestavin, ki jih imaš doma, pri tem pa pazi, da ne boš uporabljala veliko maščobe, soli in drugih dodatkov. 

Ko si v trgovini, te ne smejo premamiti različne okusne stvari. Čokolade, čipsi, nezdrava hrana ... Tudi če ti paše čokoladica, naj ti paše le ta. Če boš kupila še čips, bonbone in piškote, boš zapravila več denarja, zagotavljamo pa ti, da boš vse našteto tudi pojedla. 

Sladica naj bo sadna solata. Zelo verjetno je, da imate doma kakšno sadje. Če pa ga ni doma, je le-to dosti cenejše kot nezdrave sladice. Če kupiš 1 banano, 1 jabolko, 1 ananas ... Še vedno zapraviš manj, kot če kupiš eno tortico. Sadje še vedno vsebuje veliko fruktoze, zato bo telesna želja po sladkorju potešena, ti pa boš vanj vnesla bolj zdravo in tudi bolj ekonomično primerno različico. 

prejšnji članek
Kako se izogniti neprijetnemu zadahu?
Moj life
Kako se izogniti neprijetnemu zadahu?
naslednji članek
Tudi 2Cellos s svojo verzijo pesmi Despacito
Obsedena!
Tudi 2Cellos s svojo verzijo pesmi Despacito
Preberite tudi