državna meja
Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s Slovenijo

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

Smrklja Njena.si
Moj life
 

3 koraki do zdravega življenja

17. 5. 2018; 02.00
Avtor: K.M.
o-WAKE-UP-BED-facebook
Zdravo življenje je veselo življenje.

Včasih se zdi, da se moraš za zdravo življenje močno truditi. A temu ni tako. Včasih so že najmanjše spremembe zelo efektivne, verjetno celo najbolj pomembne. V osnovi obstajajo 3 koraki, ki za zdravo življenje naredijo vse. Brez prevelikega napora, odrekanj ali kakšnih sprememb, ki jih nikakor ne znaš vnesti v svoj vsakdan. Zdravo življenje je veselo življenje in na tak način ti bo zagotovo uspelo. 

1. Najbolj pomembno je spanje. Ne nasedaj pravilom, ki ti ukazujejo, koliko časa moraš spati, pomembno je, da poslušaš svoje telo. Če je le-to spočito po šestih urah spanja, je to dovolj. Če jih potrebuješ devet, poskrbi, da bo tvoje telo dobilo točno toliko ur spanja. Tvoje telo potrebuje določeno število ur spanja v temnem in mirnem prostoru, da se skupaj z možgani pripravi na najboljše delovanje. 

2. Ljudje potrebujemo fizično aktivnost, če želimo delovati in preživeti. Poskrbi, da boš vedno aktivna, tudi če to ne predstavlja močne fizične aktivnosti ali ukvarjanja s športom. Pomembno je, da se ne ''zasediš'', ampak da svoje telo pošlješ v naravo, tudi če to pomeni zgolj 10 minutni sprehod vsak dan. 

3. Tretji korak do zdravega življenja pa je zdrava in predvsem polnovredna hrana. Namesto predelane hrane, večkrat poprimi po sveži hrani, predvsem po sveži zelenjavi in sadju, seveda pa tudi drugače glej na to, da bo šla hrana od izvoda do tvojih ust čez čim manj korakov. 
Predelana hrana je glavni razlog za to, da se debeliš, debelost pa za sabo povleče zelo nezdravo življenje. 

Upoštevaj te 3 korake in tvoje življenje bo kmalu bolj zdravo. 


prejšnji članek
Test: Znaš sprejeti besedo ne?
Moj life
Test: Znaš sprejeti besedo ne?
naslednji članek
Slavna manekenka se sramuje svoje obleke
Obsedena!
Slavna manekenka se sramuje svoje obleke
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija