Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Če počneš to, ti ne bo nič pomagalo

21. 2. 2017; 01.30
Avtor: Ana K.
flu

Bakterijam se je težko izogniti.

To so le miti.

Napočil je čas prehladov, grip in angin, tako da se bakterije in virusi kar smukajo okoli tebe. Ali poskrbiš za svoje zdravje in se ustrezno zavaruješ pred njimi? No, najprej razjasnimo, da nekateri ukrepi za katere si mislila, da so učinkoviti, v resnici niso. Če skrbiš za zadosten vnos vitaminov v svoje telo in redno telesno aktivnost, ki krepi imunski sistem je odlično, če pa počneš stvari, ki ti jih bomo spodaj našteli pa verjemi, da obstaja velika verjetnost, da ne boš uspešna.

Zadržuješ dih, ko nekdo kihne?
No, naj ti povemo, da te to ne bo zaščitilo in preprečilo stika z bakterijami. Ob kihanju se bakterije prenašajo kapljično tudi do enega metra in potem ostanejo v prostoru še kar nekaj časa. Tako da ti lahko pomaga samo to, da zapustiš prostor in si redno umivaš roke.

Ali postavljaš papirčke na pokrov straniščne školjke na javnih straniščih?


Tudi to te ne bo ubranilo pred bakterijami, pravijo strokovnjaki. Povedali pa so še nekaj zelo zanimivega, in sicer da stranišča sploh niso toliko problematična, kot so videti na prvi pogled. Tam naj bi se nahajalo manj bakterij kot pa v kuhinji. Res smešno, ampak resnično. Bakterije naj bi se bolj zadrževale na toplih področjih kot pa na hladnih, kar pa lepo pojasni našo trditev.

Če piješ za nekom iz steklenice, obrišeš grlo le-te?
Vidiš, tudi to početje te ne bo obvarovalo pred prenosom raznoraznih bacilov. Če se želiš zaščititi, raje ne pij iz istih kozarcev, posodic, steklenic kot drugi.

Ali tudi ti počneš podobno? No, naj ti povemo, da ne bo učinka. Raje poskrbi za redno umivanje rok, zračenje prostora in prisotnost vlažilnih robčkov v tvoji torbici.

prejšnji članek
Doseži, da bodo tvoje oči izstopale
Lepotičenje
Doseži, da bodo tvoje oči izstopale
naslednji članek
FOTO: Bella se tako zabava v Mehiki
Obsedena!
FOTO: Bella se tako zabava v Mehiki
Preberite tudi