kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Zaradi tega je tvoje življenje lahko krajše

19. 4. 2017; 12.05
Avtor: Ana K.
4_005_Melatonin_ORIGINAL-copy
Tega o spanju zagotovo nisi vedela!

Ali si vedela, da lahko človek veliko prej umre zaradi premalo spanja kot pa premalo hrane? Vse ti bo takoj jasno, če že samo pomisliš na to, kaj vse se med spanjem dogaja. Srce bije počasneje, vdihavanje traja dlje časa, izdih je krajši … Vidiš, vse to pa je zelo pomembno za tvoje počutje in zdravje, ki sta ključna dejavnika, ki podaljšujeta dolžino tvojega življenja.

Ko spiš se krvne žile v tvojih možganih razširijo, zato je preskrba s kisikom veliko boljša. V tem času pa se tudi v plasteh tvoje kože odvijajo nekateri procesi, saj se med spanjem obnavljajo celice. To je razlog, zakaj si videti tako utrujena, ko ti primanjkuj spanca. Sedaj pa se verjetno sprašuješ, koliko spanja potrebuješ, da boš ostala zdrava? No, naj ti povemo, da človek v povprečju potrebuje približno osem ur spanja, da napolni baterije in vstopi v nov dan svež in spočit. Premalo spanja ni dobro, preveč pa prav tako ne, saj s tem popolnoma zmedeš svoj krvi obtok. Raziskovalci spanja so ugotovili, da je pri večini najvišji vrh krivulje spanca, torej najprijetnejša faza spanja, nekaj minut pred polnočjo.

Torej, nikar ne pozabi na zadostno količino spanca. Če veš, da moraš naslednji dan zgodaj vstati, pojdi prej spat, ker je tvoje zdravje najpomembnejše.

prejšnji članek
Slovenska pevka predstavlja pesem z globokim pomenom
Obsedena!
Slovenska pevka predstavlja pesem z globokim pomenom
naslednji članek
Kendall Jenner razkrila, kdo je njena muza
Obsedena!
Kendall Jenner razkrila, kdo je njena muza
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija