Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Je tvoje perilo vsak dan umazano?

21. 5. 2018; 02.40
Avtor: K.M.
izcedek na hlackah
Panika ob pogledu na umazano spodnje perilo.

V času pubertete in najstništva, se je tvoje telo pričelo razvijati in posledično spreminjati. Do sprememb pa ni prišlo samo navzven, ampak so opazne tudi v določenih telesnih procesih. Zato verjamemo, da se v tvojih mislih velikokrat pojavi panika, ko se soočiš z nečim, česar še nisi videla. Men njih se uvrščajo tudi belkaste sledi na tvojih spodnjih hlačkah.

Beli tok, nožnični izcedek ... to je tisti tok, ki velikokrat umaže tvoje spodnje hlačke, tudi takrat, ko nisi niti blizu menstruacije. Brez panike, to je nekaj povsem normalnega in vsakdanjega za prav vsako dekle. Gre za telesno tekočino, ki žal izteka nekontrolirano. Če ti je zaradi tega izcedka neprijetno, ali pa meniš, da je premočan, lahko uporabiš dnevne vložke. Ki so tanjši in skoraj nevidni, njihov glavni namen je predvsem to, da zaščiti tvoje hlačke, saj tvoj izcedek nikoli ne more biti tako močan, kot je recimo menstruacija.

Če se izcedek obarva rumeno ali že skoraj rahlo rjavkasto in če začne neprijetno zaudarjati, potem je čas, da obiščeš zdravnika oziroma ginekologa, če ga že obiskuješ. Lahko je prišlo do glivičnega vnetja ali kakšne druge bolezni splovil, saj se te bolezni ne širijo samo s spolnimi odnosi, ampak lahko do njih pride, zaradi oslabljenega imunskega sistema.

Dokler pa na hlačkah vsake toliko opaziš bel tok, pa si samo ponovi, da je to normalen pojav, s katerim se sreča vsako dekle.

prejšnji članek
Ed Sheeran je izvajalec leta
Moj life
Ed Sheeran je izvajalec leta
naslednji članek
Taylor Swift se je na odru pridružila Selena Gomez
Obsedena!
Taylor Swift se je na odru pridružila Selena Gomez
Preberite tudi