stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Si danes slabo spala?

26. 2. 2017; 06.26
Avtor: K.M.
iStock_000008310839Medium
Hrana, ki ti izboljša spanec.

Na kvaliteto tvojega spanca vplivajo različne stvari. Med njimi je tudi tvoj življenjski stil, tempo dneva, ki je za tabo in način na katerega si se odpravila v posteljo. Nekaj malega k temu pripomore tudi genetika, ki te lahko prisili v daljši ali krajši spanec, če se ji zapostaviš, pa tvoj dan poteka popolnoma narobe. Kljub vsemu temu, pa lahko na tvoje spalne navade vpliva tudi hrana.

Nekatera živila, tudi tista, ki jih morda že uživaš v dnevni prehrani, lahko vnaprej pomirijo tvoj spanec. Ješ jih lahko za malico med učenjem, ali pa za večerjo, ki je zadnji obrok v tvojem dnevu. Tudi okusen čaj lahko poskrbi, da se boš v naslednji dan prebudila bolj spočita.

Mandlji
Bogati so z magnezijem, ki je zelo pomemben za kakovosten spanec. Predvsem pa pripomore k trdnejšemu daljšemu spancu. Kar pomeni, da se boš zjutraj zbudila spočita.
Avokado
Ta pa vsebuje veliko kalija, ki tako kot magnezij, omogoči daljši in trdnejši spanec. Priporočljivo je, da imaš v telesu dovolj kalija, a kaj, ko uživaš premalo zelene zelenjave.
Kamilični čaj
Kamilice oziroma kamilični čaj tvojemu telesu, mišicam in umu, obogočijo sprostitev. Če boš namesto mleka ali običajnega čaja, uro pred spanjem, boš ob trenutku, ko se boš odpravila v posteljo, popolnoma sproščena.

Poleg vseh teh živil pa je priporočljivo, da ješ še veliko zelene lisnate zelenjave (lisnati ohrovt, blitva, špinača ...), češnje in orehe.


prejšnji članek
Veliki horoskop - 2. DEL
Moj life
Veliki horoskop - 2. DEL
naslednji članek
Zanimive ilustracije, ki prikazujejo lepotne travme vseh deklet
Moj life
Zanimive ilustracije, ki prikazujejo lepotne travme vseh deklet
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska