Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kaj naj storim, da bom lahko bolj priljubljena v šoli?

22. 5. 2017; 06.00
Avtor: K.M.
osamljenodekle
''V šoli me vsi obrekujejo in ne govorijo z mano.''

''Že od prvega razreda me vsi zafrkavajo. In zdaj sem v sedmem. Moja soseda je hkrati moja sošolka in skupaj se voziva v šolo. V avtobusu se razumeva, a ko prideva v šolo, se ona obnaša, kot da se ne poznava. Ima druge prijatelje in z mano sploh ne govori. Tako je tudi z drugimi sošolci in sošolkami. Ko oblečem kaj lepega in novega, me vsi čudno gledajo in šepetajo za mojim hrbtom. Včasih mi kdo kaj reče, a ko sem oblečena v kaj starega, se nihče ne ozira name. V šoli se počutim kot črn balon med belimi. Kaj naj storim, da bom lahko bolj priljubljena v šoli?''

Si sosedo kdaj vprašala, kaj je narobe? Razumem, da imaš prijatelje za v šoli in prijatelje za popoldanske hobije, a da ti ne reče niti besede in se obnaša, kot da te ne pozna, to pa je malce pretirano. Se ti vsaj sanja, kaj je vzrok za to, da se drugi tako obnašajo do tebe? Ne namigujem na to, da si sama česar koli kriva, sprašujem se samo, ali gre za kak dogodek, ki so ti ga zamerili, ti zavidajo, ker si lepše oblečena ... Poskusi ugotoviti, zakaj se vse to dogaja, saj boš tako laže naredila načrt, kako lahko spremeniš položaj.

Si se poskusila vključiti sama ali – kadar se vse to dogaja – samo čepiš v svojem kotu in ti je nerodno? Kaj ko bi drugič, kadar si oblečena v kaj novega, pomahala in se nasmehnila tistemu, ki viha nos? Kaj ko bi ti ogovorila koga od njih? Popolnoma neobvezno, morda s kako šalo, lahko komu priskočiš na pomoč in mu kaj pomagaš … Naj te njihovi odzivi ne odvrnejo. Če si dolgoročno zastaviš, da boš prijazna in prijetna sošolka, ki se šali, je dobre volje in je vedno pripravljena pomagati drugim, bodo oni izpadli neumno, če se bodo ob vsem tem grdo obnašali do tebe.
Sicer pa pod črto še to. Sošolci znajo biti včasih kruti in nesramni in te lahko izločijo.

Najpomembnejše je, da se ne pustiš, da te ne prizadene in da najdeš način preživetja. Lahko imaš čudovite prijatelje v popoldanskem času. Lahko te bodo sošolci v srednji šoli oboževali. S temi tu, v osnovni šoli, pa nekako ne kliknete. Zato si poskusi čim manj jemati k srcu vse skupaj in samo preživi še to leto in pol. Najdi primerne strategije, poskusi se vživeti, ne pokaži, da so te prizadeli. Poišči prijatelje v paralelki, ne v svojem razredu. Vpiši se na kako popoldansko dejavnost, ki ti bo dajala energijo in zagon, da premagaš zoprni čas v šoli. In kot rečeno, poskusi spremeniti vse skupaj in si po korakih pridobiti vsaj koga, s katerim se boš družila v šoli.

prejšnji članek
FOTO: Lepa tudi brez ličil
Lepotičenje
FOTO: Lepa tudi brez ličil
naslednji članek
Z zdravjem do lepega videza
Lepotičenje
Z zdravjem do lepega videza
Preberite tudi