volilni-kongres, Matjaž Han
Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore SD

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Obeta se ti čustven večer

24. 8. 2016; 01.09
Avtor: K.M.
falemnko
Zvoki kastanjet in čustven flamenko v predstavi ''Vida!''

Jutri se bo na 64. Ljubljanskem festivalu odvila čustvena in težko pričakovana flemenko predstava Vida!. Zasedba Noche Flamenca ti bo skozi njo predstavila zgodovino španskih Romov.

Razkošna rdeča obleka, odločni in strastni gibi, ljubezen in cvet v laseh, ob spremljavi zvoka kitare. Vse to te popelje v špansko Andaluzijo, kjer se je rodil flamenko, ki ga povezujemo s špansko romsko kulturo in danes navdušuje ljudi po vsem svetu.

Ljubezen in strast do plesa je, tako zasebno kot poslovno, združila ustanovitelja in umetniškega vodjo plesnega ansambla Noche Flamenca Martina Santangela ter plesalko Soledad Barrio. Ansambel te bo z glasbo in plesom popeljal skozi vrtinec čustev. In čeprav se zdi, da je flamenko ples ljubezni in španskega temperamenta, gre predvsem za izražanje čustev andaluzijskih ciganov, ki so prestali mnogo trpljenja, revščine in lakote. Prav flamenko je bil njihov pobeg od realnosti. Z vihranjem plapolajočih kril, udarjanjem kastanjet in ustvarjanjem glasnih zvokov z okovanimi čevlji, so našli uteho svojemu trpljenju. Flamenko so vpletli v svoj vsakdan. Peli in plesali so ob krstu, poroki, pogrebu, ob pranju perila, v kovačnicah, rudnikih in kuhinjah ter tako skozi zgodovino razvili številne zvrsti flamenka, ki danes navdušuje na največjih kulturnih odrih po vsem svetu.

Vse to pa lahko tudi ti doživiš jutri, v sklopu 64. Festivala Ljubljana. 

prejšnji članek
Filmske ekipe v bitki s časom
Obsedena!
Filmske ekipe v bitki s časom
naslednji članek
Tako se zabavajo olimpijske prvakinje
Obsedena!
Tako se zabavajo olimpijske prvakinje
Preberite tudi