favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Zakaj so prsi občutljive?

23. 7. 2018; 09.30
Avtor: K.M.
How-To-Prevent-Your-Bra-From-Hurting-Your-Breasts
Preveri vse vzroke.

Verjetno se večkrat vprašaš, zakaj so tvoje prsi občutljive? Ne srbi, niso samo tvoje, ampak so občutljiv eprsi prav vsakega dekleta. Res pa je, da ne vse enako, hkrati tudi tvoje niso vedno enako občutljive. Si to že opazila? Preveri, zakaj do tega sploh pride.

Pred in med menstruacijo
Občutljivost prsi je zelo visoka, malce že meji z bolečino, v času PMSja in v času menstruacije. Ker se s prihodom menstruacije spremeni raven hormonov v tvoji krvi, kar pa povzdroči rahlo otekanje, tudi v predelu tvojih prsi. Dobra novica je, da s tem, ko nimaš več tvoje mesečne menstruacije, tudi sama bolečina izgine.

Telovadba
Predvsem intenzivne vaje za mišice v zgornjem delu telesa, povzročijo bolečino in občutljivost tvojih prsi. Resnici na ljubo, je tak zgolj občutek, saj te dejansko bolijo mišice, ampak zaradi že tako občutljivega tkiva, misliš, da gre za rpsi. Dejansko ni nič narobe, samo svojo vadbo boš morala naslednjič omiliti.
Pri telovadbi pa lahko pride do še ene težave - neustrezen športni nedrček. Ker lahko pri teku tvoje prsi kar poskakujejo, jih to dobesedno utrudi, zato postanejo občutljive.

Ali nosiš premajhen nedrček?
Če nosiš premajhen ali neprimeren nedrček, to tvoje prsi dodatno moti in draži. Ker nedrček cel dan pritiska na tvoje prsi, pride do otekline, ta pa jih naredi še bolj občutljive.

Pozor! Če bolečina ne poneha, moraš obvezno obiskati zdravnika, saj je lahko izvor le-te kje drugje.



prejšnji članek
Dokazano: lenoba je znak inteligence
Moj life
Dokazano: lenoba je znak inteligence
naslednji članek
Kaj je ljubezen in kaj je zaljubljenost?
Moj life
Kaj je ljubezen in kaj je zaljubljenost?
Preberite tudi