Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Znaš pakirati?

11. 5. 2017; 08.12
Avtor: K.M.
o-PACKING-SUITCASE-facebook
Ko se odpravljaš na dopust, imaš največje težave s pakiranjem in nisi edina.

Dekleta imajo s pakiranjem vedno težave. največja je  ''Kaj vzeti?'' oziroma ''Kaj pustiti doma?''. Zato moraš pred vsakim odhodom vedno premisliti, kaj vse boš pospravila v kovček in kaj želiš pripeljati nazaj domov. Saj veš, da vseh stvari ne potrebuješ. 

1. Za koliko dni greš in kam greš
Če greš v deževni London, potem se moraš prilagoditi tem vremenskim pogojem. Kakšne dodatne nogavice so priporočljive, po drugi strani pa moraš nujno vzeti tudi kakšno nepremočljivo jakno, ki te bo zaščitila med raziskovanjem mesta. Če se odpravljaš na toplejše lokacije, potem ne potrebuješ toliko težjih kosov in je pomembno predvsem to, da vzameš dovolj kopalk.
Pomembno je torej, da na hladne lokacije ne jemlješ 10 kratkih majic za 10 dni dopusta, hkrati pa vzameš še 10 dolgih majic, ki jih boš verjetno potrebovala, hkrati pa še kakšnih 5 puloverjev.
Podobno je s toplimi lokacijami, tam resnično ne potrebuješ 10 dolgih majic in 5 puloverjev, kakšne doge rokave le vzemi, a naj bo ta številka premo sorazmerna z vremensko napovedjo.

2. Na dopustu ne potrebuješ toliko kot doma


Največja težava je v tem, da med pakiranjem razmišljaš o tem, kako se oblačiš doma. Tega na dopustu ne potrebuješ.  Spomni se na prejšnjega in koliko čistih oblačil si prinesla nazaj. No, zato se tokrat zgleduj po takratnem vzoru in število kosov zreduciraj na to številko. 

3. Ličila in drugi pripomočki
Za nekatere lokacije ličil preprosto ne potrebuješ. Če že, pa NE POTREBUJEŠ, vseh odtenkov rdeče barve, čopičev za vse različice nanašanja in štirih odtenkov pudra. Vzemi maskara in kak balzam, če že, pa si boš kaj novega lahko kupila na dopustu? Med ličili naj bodo raje pomembne stvari, kot so balzami za ustnice, kakšna vlažilna krema in krema za roke. 

4. Prostor za spominke
Vedno oblačila pripravi tako, da bo v tvoji torbi oziroma kovčku še dovolj prostora za spominke, ki jih boš nakupila na dopustu. Saj veš, da moraš sebi kupiti veliko stvari, še več pa jih moraš prinesti za vse družinske člane in prijatelje. Zato mora biti vedno dodatni prostor, ki 
ti bo omogočal, da se na koncu ne boš obremenjevala s tem, kaj moraš pustiti na destinaciji. 

prejšnji članek
Od A do Ž o senčenju obraza
Lepotičenje
Od A do Ž o senčenju obraza
naslednji članek
Ti izdelki direktno iz hladilnika so odlični za lepotno nego
Lepotičenje
Ti izdelki direktno iz hladilnika so odlični za lepotno nego
Preberite tudi