901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

Smrklja Njena.si
Moj life
 

5 korakov do boljše samopodobe

6. 1. 2017; 12.09
Avtor: Ana K.
Verjemi in zaupaj vase.

Nisi zadovoljna s seboj? Se ti zdi, da te nihče ne mara? Misliš, da so tvoji problemi nerešljivi? To se mora končati. Naredi teh pet korakov in ponovno pridobi zaupanje vase in v svoje sposobnosti.



1. Samospoštovanje
Začni se spoštovati in zaupaj v lastno vrednost. Nikar se ne ponižuj. Zavedaj se, da s tvojim videzom ni čisto nič narobe in da nisi prav nič slabša od drugih. Vsak ima napake, le naučiti se jih mora sprejemati. Pa še to, če ne znaš spoštovati sebe, imaš verjetno težave tudi pri spoštovanju drugih. Zato se čimprej začni ceniti.

2. Postavljaj si cilje
Z zastavljenimi cilji bo tvoje življenje imelo nek smisel. Vedela boš, da se je zanje vredno potruditi. Ko jih boš dosegla, si boš pridobivala samozavest. Tako se boš še bolje spoznala in pričela pozitivno ocenjevati. Pa še to. Zanesi se nase. Ne potrebuješ tuje hvale ali odobravanja.

Ne odlašaj. Na list papirja si zastavi cilje, ki jih želiš doseči že danes. Če pa ti kaj ne uspe, se ti ne sme porušiti svet. Iz napak se uči.


3. Razmišljaj pozitivno
Pozitivne misli imajo neprecenljivo vrednost. Le-te vplivajo na to, kako se boš počutila in kako se boš vedla. Zato si ne delaj nepotrebnih težav. Poglej na situacijo, ki se ti zdi težavna pozitivno. Verjemi, da jo boš na takšen način rešila hitreje. Rasla pa ti bo tudi samozavest, ker boš dokazala, da se znaš soočiti s težavami.

4. Postavi se zase
Ne dovoli, da okolica hodi po tebi. Si človek, ki ima svoje mnenje in za njim moraš stati ter ga argumentirati. Nauči se sprejemati pohvalo in kritiko, pohvaliti druge, izražati svoje želje, komunicirati, kadar pride do konfliktov in izražati lastno mnenje ter čustva.

5. Spopadi se s stresom
Dandanes je naš vsakdan naporen. Ampak vse je odvisno od tega kako se boš spopadla s stresom. Če boš tarnala in jokala, da ne moreš, da si najbolj uboga oseba na svetu, boš situacijo le otežila. Reci si, da zmoreš in da je to mala malica zate. Pomagaš pa si lahko tudi s tem, da si smiselno organiziraš aktivnosti in počitek, poskrbiš za zdravo prehrano, si telesno aktivna, da najdeš čas za prijatelje, ki veljajo za enega izmed razbremenilnih dejavnikov in da se znaš smejati.
Poskusi pa tudi z raznoraznimi tehnikami sproščanja: globoko dihanje, sproščanje z domišljijo, meditacija.

Naj se tvoja pot so samozavestnega dekleta prične že danes.

prejšnji članek
Zvok za velike arene
Obsedena!
Zvok za velike arene
naslednji članek
Zvezdnik talentov spregovoril tudi o pomanjkljivostih slovenske glasbe
Obsedena!
Zvezdnik talentov spregovoril tudi o pomanjkljivostih slovenske glasbe
Preberite tudi