ris, slovenija
Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj izjemnega, brez strahu so pritacali po cesti

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Si preveč sramežljiva?

25. 4. 2018; 10.15
Avtor: Katja Kaja
24942848
Rdečica spremlja odraščanje.

Srečaš svojo simpatijo, a kaj, ko ti lička kar zagorijo in ne moreš storiti ničesar drugega, kot da pogledaš stran ali v tla. Ravno ob nepravem trenutku. Namesto, da bi z njem vzpostavila prvi resen stik, se ti tvoje telo upre in te spravi v nelagoden položaj. Te zanima zakaj in kako lahko to preprečiš?

Intenzivnost nerodnih trenutkov, ki jim sledi rdečica, je odvisna od vsakega posameznika. Tako lahko ti zardiš že ob vsaki najmanjši stvari, po drugi strani pa lahko tvoja prijateljica v enaki situaciji odreagira z dvignjeno glavo in sijočim nasmehom. Za zardevanje je kriva telesna biologija, ki se na neprijeten dogodek odzove tako, da ti v lica, obraz ali kar celo telo pošlje dodatno količino krvi, to pa se na tvojem telesu vidi v obliki rdečice. Le redko jo lahko spregledaš, saj z njo pride tudi toplota, ki ti pove, da je čas za umik. Vseeno se moraš zavedati, da z njo seveda ni nič narobe, samo sprejeti jo moraš, saj je nekaterim fantom celo prikupna. Te kljub temu zanima, kako preprečiti oziroma omiliti rdečico?

- Poudari svoje napake. To lahko storiš tako, da svojo rdečico omeniš. ''Joj kako sem zardela'', k temu stavku pa dodaš še prikupen nasmeh.
- Začni razmišljati o drugih stvareh. Če gre proti tebi tvoja simpatija, ti pa čutiš, da se te loteva rdečica, hitro pomisli na popolnoma drugačno stvar. Morda ga boš lahko celo pozdravila.
- Umiri dihanje in s tem srčni utrip. Osredotoči se in vsaj trikrat globoko vdihni. 

Zardevanje je nekaj, kar doleti čisto vsakega, ne samo najstnice v zadregi. Zato naj te rdečice ne bo sram, sprejmi jo z odprtimi rokami in jo obrni sebi v prid. 

prejšnji članek
Leto tvojega rojstva nate vpliva tako
Moj life
Leto tvojega rojstva nate vpliva tako
naslednji članek
Zendaya zopet navdušila s svojim videzom
Lepotičenje
Zendaya zopet navdušila s svojim videzom
Preberite tudi