bolnišnica
Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu lahko pisali le še recepte

Klemen Žibert
Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj pravi Žibert?

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Nisem bila sprejeta na srednjo šolo - kaj naj naredim?

18. 5. 2017; 07.15
Avtor: K.M.
PLAKAT

Roška poleg razgibanega šolskega programa ponuja tudi veliko možnosti za obšolske dejavnosti. foto: Srednja ekonomska šola Roška

Si želela na določeno srednjo šolo, a tja nisi bila sprejeta? Brez panike, rešitev je tukaj.

Še malo in postala boš srednješolka. Waw! S sošolci ravno zdaj preživljaš še zadnje skupne trenutke kot osnovnošolka. Toliko lepega se je zgodilo letos, športni dnevi, tabori, henganje s frendicami in še valeta. Letošnje leto pa je zate tudi leto odločitve. Kam naprej? je tisto vprašanje, ki si ga letos slišala vsaj 100x. In pred teboj je prva resna odločitev. Razmišljati moraš o svojih željah, o tem »kaj boš, ko boš velika?« In že v glavi premetavaš ocene, seštevaš točke in preračunavaš vse možne kombinacije, ki ti bodo na koncu šolskega leta prinesle čim več točk za vpis na srednjo šolo. Prijaviš še na srednjo šolo in čeprav si vse dobro izračunala, se je zdaj zataknilo. AAAAA, panika. Nisi bila sprejeta na želeno šolo. Kaj pa zdaj? Ne skrbi, v takšnih trenutkih ti na pomoč vedno priskoči Najstnica.

Dejstvo, da nisi bila sprejeta na želeno šolo te ne sme preveč prizadeti, vedeti moraš, da se to zagotovo ni zgodilo samo tebi. Zdaj moraš hitro in pametno premisliti ter si izbrati šolo, ki bo tvoj drugi dom naslednja 4 leta.

Ena izmed šol, na katero se lahko prijaviš, je tudi ROŠKA – Srednja ekonomska šola Ljubljana, šola z dolgoletno tradicijo in sodobno podjetniško usmeritvijo. Zdaj, ko si to prebrala, se ti verjetno niti ne sanja, kaj to pomeni.

Zakaj na ROŠKO? Ker je Roška kul. Z vpisom na program ekonomskega tehnika se ti odpira ogromno možnosti, namreč po končan šoli se lahko zaposliš v več kot 150 poklicih. Pouk izvajajo po najnovejših preverjenih metodah, izkušnje in poznanstva si pridobiš s prakso, ki jo lahko opravljaš v Sloveniji ali tujini (Španija, Portugalska). Vsako leto organizirajo tradicionalni podjetniški teden, kjer dijaki sami iščejo in najdejo rešitve za probleme. Tekmujejo na raznih tekmovanjih in dosegajo odlične dosežke. So najboljša podjetniška šola v Sloveniji.

Kaj pa ti na Roški nudijo poleg pouka? Tudi tukaj je program zanimiv. Dijaki hodijo na športne tabore, na ekskurzije v tujino (Dunaj, Verona z Gardalandom, Salzburg, Munchen, Trst, Zagreb), lahko se odločijo tudi za nadstandardno ekskurzijo (London, Bruselj, Irska). Na šoli imajo organiziranih mnogo podjetniških dejavnosti, različnih krožkov, udeležujejo se raznih prireditev, hodijo na gledališke predstave (tudi angleške), v kino, na športne dneve, gostijo zanimive goste.

Še nisi čisto prepričana? Roškarji imajo šolo radi zato, ker se na njej odlično počutijo. Tudi lokacija šole je odlična, najdeš jih v samem centru Ljubljane, kjer jih obdajajo mnoga drevesa, za sprostitev pa je blizu tudi hrib Golovec. Priložnost na Roški dajo vsakomur, tako da imajo njihovi dijaki zaradi dobrega znanja in izkušenj prednost pri zaposlitvi, kar pa je danes še kako pomembno. Brez težav pa po končani šoli lahko šolanje nadaljuješ tudi na želeni fakulteti. Z znanjem, ki ga pridobiš, pa si lahko celo ustanoviš lastno podjetje in se podaš na samostojno pot.

Kako jih najdeš? Oglej si njihovo spletno stran www.seslj.si, Facebook Srednja ekonomska šola Ljubljana Roška in Instagram roska_ses_ljubljana in se prepričaj, zakaj je Roška prava izbira zate.

Zdaj, ko si to prebrala, ti je verjetno že malo lažje. Samo pogumno naprej. Svet je tvoj.

prejšnji članek
Če fant ne misli na seks, je z njim nekaj narobe
Moj life
Če fant ne misli na seks, je z njim nekaj narobe
naslednji članek
Tem trem znamenjem se raje izogibaj
Moj life
Tem trem znamenjem se raje izogibaj
Preberite tudi