Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kako uspeti v šoli?

6. 2. 2017; 01.46
Avtor: Nastja/Revija Top!
solaschool
Preprosti koraki, ki ti bodo pomagali.

OBLAČILA SI PRIPRAVI EN DAN PREJ
Če imaš navado zjutraj stati pred omaro in ne veš, kaj boš oblekla, se temu v novem šolskem letu izogni tako, da si že večer prej skombiniraj, kaj boš zjutraj oblekla. S tem se boš izognila nepotrebnemu hitenju, ko bi morala biti že na poti v šolo, manj dela pa boš imela tudi s pospravljanjem oblačil nazaj v omaro, če bi se drugače že petič preoblekla in z izbiro še vedno ne bi bila zadovoljna. Jutro bo potekalo veliko bolj mirno in dan bo takoj lepši.
NE HODI SPAT PREPOZNO


Dovolj spanca je eno izmed zlatih nenapisanih pravil, ki jih moraš upoštevati, če želiš čez dan delovati produktivno in normalno. Navadi se, da boš vsak dan hodila spat ob isti uri in boš spala najmanj osem ur na noč. Med tednom te vsak dan čakajo naporni dnevi, saj imaš veliko dela s šolskimi obveznostmi, po možnosti pa se ukvarjaš tudi s kakšnim športom. Da bo tvoj organizem zdržal vse te pritiske in boš lahko imela dovolj energije za vse stvari, ki jih imaš, pa je obvezno, da se ponoči dobro naspiš. Če si navajena pozno hoditi spat, ti bo mogoče na začetku nagajala nespečnost. Glej, da ne obupaš, temveč leži v postelji, dokler ne zaspiš – telo se bo na tvoj ritem hitro navadilo in čez dan se boš počutila kot prerojena.
V ŠOLI INTENZIVNO POSLUŠAJ
Med poukom se odvadi pogovarjati s sošolko, s katero skupaj sediš, o stvareh, ki so se vama zgodile. Raje sledi snovi, ki jo predava učiteljica, pogovore pa pusti za odmor. Tako se boš skoraj polovico snovi naučila že v šoli, doma pa boš imela pol manj dela z učenjem. Tako lahko takoj, ko ti kaj ne bo jasno, dvigneš roko in vprašaš učiteljico za pojasnilo. Tudi učitelji bodo tvoje sodelovanje hitro opazili in bodo o tebi imeli dobro mnenje, kar ti bo prej ali slej prišlo prav.


KDAJ JE NAJBOLJE, DA SE JAVIŠ ZA SPRAŠEVANJE?
Če imate možnost, da se za spraševanje lahko javite sami, je ena izmed možnosti ta, da se na začetku šolskega leta poskusiš javiti čim več predmetov. Snovi je na začetku leta zelo malo, polna si še energije in tako se lahko za kar nekaj časa hitro rešiš spraševanja. Manj snovi pa seveda pomeni manj učenja. Druga taktika, ki ti prav tako lahko pomaga, da boš za spraševanje porabila manj časa, pa je, da se javiš v tednu, ko pišete test. Snov se boš tako ali tako morala naučiti, za en predmet pa se ti ne bo treba intenzivno učiti dvakrat, temveč samo enkrat.
POIŠČI SI HOBI


Več ko boš imela obveznosti, bolje boš funkcionirala, saj te bo poln urnik prisilil v delo za šolo, takoj ko boš imela pet minut časa. Manj aktivnosti ko boš imela, več časa boš imela za sedenje pred televizijo ali računalnikov in pošiljanje snapchatov, to pa te bo samo polenilo in se ti bo za šolo dalo delati še manj. Priporočamo ti, da si najdeš kakšen hobi ali šport, da ti bo zbil rutino in ne boš ves čas obremenjena samo s šolo. Aktivnost te bo sprostila in ti dala energijo za učenje, ko jo boš najbolj potrebovala.

prejšnji članek
Videz dneva: Ostra Gigi Hadid
Lepotičenje
Videz dneva: Ostra Gigi Hadid
naslednji članek
S tem je utišala vse govorice
Obsedena!
S tem je utišala vse govorice
Preberite tudi