favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Hrana za za dober spomin, lažje učenje in sprostitev

4. 5. 2018; 01.09
Avtor: K.M.
hranamozgani

foto: Profimedia.

Kaj jesti, da bodo tvoji možgani v času učenja delali s polno paro, da boš boljše volje in zdrava kot dren?

Špinača, zelje, zelena solata in vse, kar je zeleno
Špinača vsebuje veliko vitamina A in C. Z njo boš bolj zbrana in pripravljena na nove izzive, živčki pa bolj trdni, kar je še kako dobro zdaj, ko si pogosto pod stresom. Ob tem pa bo okrepljen tudi tvoj imunski sistem, lasje in koža pa bodo bolj zdravi. Če špinača ni ravno tvoja najljubša jed, potem lahko posežeš tudi po zeleni solati, zelju ali avokadu, ki vsebujejo iste elemente kot špinača.

Ribe


Ribe imajo nizko kalorično vrednost in tudi nizko vsebnost nasičenih maščob in holesterola, zato so dober nadomestek za meso, pa še na kilogramčkih se ne bo poznalo. Poleg tega so dober vir beljakovin, vitaminov in mineralov. To pa ni vse, zaradi česar bi morale biti ribe na tvojem jedilniku. Vsebujejo namreč veliko maščobnih kislin omega-3, ki zmanjšujejo možnost za srčno-žilne bolezni in pomagajo pri zmanjševanju krvnega pritiska, navsezadnje pa spravijo tudi tvoje možgančke v pogon.

Ingver
Ingver pospešuje prekrvitev in ugodno vpliva na razbolele mišice, slabost in tudi na glavobol. Lahko ga zaužiješ kot dodatek čaju ali soku, če si sladokuska, pa lahko poskusiš ingverjevo marmelado.

Stročnice


Fižol, grah, leča in ostale stročnice vsebujejo mikroelement cink, ki pomaga imunskemu sistemu telesa, da se lažje bori proti boleznim. Sicer pa je cink nujno potreben tudi za normalno rast in ohranjanje zdravja.

Citrusi
Vitamin C, ki ga citrusi vsebujejo, ugodno vpliva na imunski sistem telesa, pomaga ranam, da se lažje celijo, ter telesu pri vsrkavanju železa. Če si pod stresom, potem si privošči pomaranče, limone, limete, grenivke ali ostale citruse, saj imajo ti visoko vsebnost vitamina C. Dobra izbira so tudi papaja, kiviji ali banane, ki bodo tudi izboljšali tvoje razpoloženje.

prejšnji članek
Kaj si Liam Hemsworth misli o Miley Cyrus?
Obsedena!
Kaj si Liam Hemsworth misli o Miley Cyrus?
naslednji članek
Kvalitetno učenje: Odstrani elektronske naprave
Kvalitetno učenje: Odstrani elektronske naprave
Preberite tudi