Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Tole moraš imeti na svojem telefonu!

1. 11. 2016; 05.52
Avtor: K. M.
shutterstock-177234014-mini
Katere aplikacije je pametno imeti pri sebi?

1. Translate/Prevajalnik


Že nekaj časa obstaja spletni zavihek Google traslate/Googlov prevajalnik, s katerim si lahko popolnoma zastonj pomagaš pri prevajanju različnih besedil v različne jezike. Čeprav moramo priznati, da dostikrat udari mimo, si lahko z njim vseeno vsaj razjasniš določene pojme, ki ti prej niso bili znani. V obliki aplikacije pa obstaja Translate ali Prevajalnik, ki ti lahko na hitro pomaga z različnimi prevodi. Preprosto izbereš jezik iz in v katerega prevajaš, aplikacija pa ti sama izbere najbolj ustrezen prevod. Sicer je bolj primerna za krajše stavke ali zgolj besede, vendar je včasih ravno to tisto, kar potrebuješ. Odlična je za učenje tujih jezikov. Pomaga ti predvsem pri opravljanju domačih nalog, saj moraš včasih najti tisto pravo besedo. Zdaj ti ne bo več treba listati bo debelih slovarjih, saj v aplikacijo zgolj vtipkaš eno besedo in že imaš odgovor. Ne pozabi, da med preverjanjem znanja ta aplikacija seveda ni dovoljena!

2. Pravopis


Ti slovenščina pogosto povzroča težave? Nič več! Na voljo je super aplikacija, ki jo bodo zagotovo vesele vse profesorice slovenskega jezika. Žepni pravopis ti poda odgovor na (skoraj) vse. Na kratko in v mini obliki imaš razložena vsa osnovna pravila slovenskega jezika, ki bi jih načelno moral vedeti vsak, a nam to niti približno ne uspeva. Veš, kam postaviti vejico? Pred ki, ko, ker, da, če, saj …? Še kam? Seveda vejica spada še kam drugam. Poznaš razliko med pomišljajem (daljša črtica) in vezajem (krajša črtica)? Če je ne poznaš, jo lahko na hitro preveriš v Žepnem pravopisu. Aplikacija ti lahko pomaga v vseh spektrih življenja, ne zgolj pri učenju slovenskega jezika, saj se s pisanjem različnih prošenj, dopisov, esejev in podobnih stvari srečujemo vse življenje.


3. History: Maps of World/Zgodovina: Zemljevidi sveta
Ljudje smo vizualna bitja. Če nič drugega, nas vizualna stvar hitreje privlači kot zgolj monoton zapis. Aplikacija z zgodovinskimi zemljevidi nam pri tem močno pomaga. Ogledaš si lahko, kako je bil svet videti skozi zgodovino. Hkrati so prikazani večji svetovni dogodki, kot je recimo druga svetovna vojna, in kakšna je bila situacija v tistem obdobju. Zemljevidi so opremljeni z goro podatkov, ki ti lahko pomagajo tako pri dejanskem učenju kot tudi pri splošni razgledanosti. Pri šolskih procesih bi jih lahko uporabljali tako profesorji zgodovine kot tudi zemljepisa, do takrat pa jih lahko uporabljaš sama. Verjemi, da ti bodo pomagali vsaj pri tem, da si boš določena obdobja lažje razložila.

4. Geography Quiz Game/Test iz zemljepisa


Učimo se lahko tudi z igranjem igric. Ja, tako preprosto je! Ena najbolj zabavnih je zagotovo test iz zemljepisa. Ima vse značilnosti dobre igre. Lahko se povežeš s Facebook stranjo, kjer objavljaš svoje rezultate. Tekmuješ lahko z neznanci ali s prijatelji in jim tako pokažeš, da obvladaš zemljepisne pojme. Najbolje pri vsem tem pa je, da se zabavaš ob učenju. Natančno tako. Z igranjem te igre spoznavaš značilnosti različnih svetovnih držav, njihove zastave, posebnosti in pomembne podatke. Če se zmotiš, ti pove pravilen odgovor. Kot v šoli, samo da tukaj ne dobivaš slabih ocen. Dobivaš zgolj boljše znanje o svetu, kjer živiš.

5. Grades/Ocene
Koledarjev je na pametnih telefonih in tablicah resnično veliko. Ta pa je popolnoma drugačen. Grades/Ocene je aplikacija, namenjena samo tebi. Z njo boš imela pregled nad svojimi ocenami. Uporaba je preprosta. Ustvariš predmet in znotraj njega vse teste ali načine, s katerimi boš pridobila ocene. Prav vsakega ovrednotiš, v kolikšni meri prispeva k tvoji končni oceni (to narediš z odstotki). Vse skupaj shraniš in pozneje pri vsaki pridobljeni oceni vpišeš, koliko odstotkov si dobila. Program ti bo sam izračunal, koliko jih moraš dobiti pri ostalih, da bo tvoja končna ocena odlična. S tem programom boš imela popoln pregled nad svojimi ocenami in ne boš potrebovala dodatnih beležk, kamor bi jih drugače zapisovala.

prejšnji članek
Tudi ona ima težave z aknami
Lepotičenje
Tudi ona ima težave z aknami
naslednji članek
Poglej, kako so se našemili slavni!
Obsedena!
Poglej, kako so se našemili slavni!
Preberite tudi