Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Več všečkov imaš, več veljaš?!

31. 10. 2016; 07.00
Avtor: K. Š.
likes
Zbiranje všečkov na Facebooku je zadnje čase kar pogost hobi deklet. Fotografiranje v vseh mogočih pozah, iskanje pozornosti s svojimi statusi, komentarji, 4600 prijateljev ...

Pa je res vredno sebe razgaliti, samo zato da dobiš veliko všečkov, ki v resničnem življenju ne pomenijo ničesar?

Fotografije
Dekle na fotografiji ima veliko make upa, oblečena je v seksi oblačila, kaže veliko gole kože in njena fotografija ima 1500 všečkov. A kaj ko jo fantje vidijo kot 'kos mesa', punce pa se zmrdujejo nad njo, čeprav fotografijo lajkajo. Dekleta, število všečkov na fotografiji vam ne bo dvignilo ne samozavesti ne priljubljenosti. Veliko deklet se fotografira in objavlja svoje fotografije, na katerih so popolnoma oblečene in večinoma nenaličene. One imajo nekoliko manj všečkov, a imajo zagotovo višjo samozavest pa tudi priljubljenost od prvih.


Komentarji
Album z naslovom Jaz in samo jaz, poln njenih fotografij, in potem komentarji njenih prijateljev, kako je lepa na teh fotografijah. In komentar punce: »Ne, grda sem, čudna sem itd.« Prosim, lahko pojasniš potem, zakaj si to fotografijo objavila, če si na njej grda? Torej, če te kdo pohvali, se zahvali, in če ti fotografija ni všeč, je ne objavljaj.

Statusi
Tvoji statusi obsegajo vse – od tega, kaj si počela včeraj, pa kaj boš počela danes, pa kako ti je on zlomil srce, pa kako je on srčkan, kako se ti je zgodilo nekaj groznega ipd. In potem če status ne doseže dovolj lajkov, ga je treba izbrisati. Drugi primer statusov, ki verjetno tudi ne sodijo na Facebook, so statusi, kjer poveš, da si žalostna ali srečna, ne razložiš pa, zakaj, in potem vsakemu, ki te vpraša, kaj je narobe, napišeš, da mu boš povedala v zasebnem sporočilu. To lahko poveš svoji prijateljici, ni treba o tem pisati na zid.

'Prijatelji'


Imaš 4800 prijateljev. Vprašaj se, koliko od teh jih resnično poznaš, se z njimi pogovarjaš ali pa le hočeš vedeti, kaj se z njimi dogaja. Ali si njega dodala le, ker je videti lušten, njo pa zato, ker ima tako kot ti veliko prijateljev in je videti kul? Ne bi bilo bolje, če bi imela na Facebooku le svoje prijatelje in znance?

Zasebnost
Odprt profil, vsak lahko vidi vse tvoje objave, vse tvoje fotografije. Pa misliš, da je res tako fino, da vsak, tudi tisti, ki te ne pozna, ve vse o tebi? Kaj počneš, s čim se ukvarjaš, kakšne fotografije objavljaš itd. Vzemi si čas in si malo poglej svoje nastavitve zasebnosti ter se sama odloči, s kom bi rada kaj delila.

Kaj pa čez nekaj let?


Mogoče se ti zdi, da pretiravamo, vendar te vseeno želimo opozoriti, da pazi, kaj objavljaš in kako se obnašaš na Facebooku, ker čeprav imaš dobre nastavitve zasebnosti, lahko tvoji bodoči delodajalci še vedno pokukajo v tvoj profil in vidijo, kaj si počela v preteklosti. Saj verjetno ne bi želela, da zaradi ene napol gole fotografije, ker si hotela le všečke, objavljene pred več leti, ostaneš brez sanjske službe?

prejšnji članek
Poglej si najbolj odštekane zvezdniške maske
Obsedena!
Poglej si najbolj odštekane zvezdniške maske
naslednji članek
Takole boš dosegla boljše ocene!
Moj life
Takole boš dosegla boljše ocene!
Preberite tudi