Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kaj je to ZOM?

25. 10. 2016; 05.00
Avtor: K.Š.
ucenjezom
Učni postopek, ki bi mu morala slediti.

Tehnika ZOM ti bo do konca šolskega leta pomagala pri uresničevanju ciljev, zato se je loti čim prej! Zapiski, organiziranost in motivacija. 

ZAPISKI


Mogoče se tega sploh ne zavedaš, ampak tvoji zapiski imajo izredno pomembno vlogo. Včasih se zgodi, da ne moreš napisati vsega, kar pove profesor, še posebno če pove več kot dvesto besed na minuto. Zato moraš zapisati samo tiste podatke, ki so pomembni. Pravilno moraš izbrati, katere informacije so pomembne in katere ne. Če ti to predstavlja težave, si izposodi zapiske od sošolca in jih primerjaj s svojimi. Videla boš, kaj si pomembnega izpustila, in kmalu se boš naučila pravilno izbrati podatke, ki so pomembni.

ORGANIZIRANOST
Zelo pomembno je, da si pri učenju dobro organizirana. To ti bo prihranilo veliko pomembnega časa in ti dopuščalo, da boš naredila vse, kar moraš narediti. Zapomni si, da moraš imeti prostor za vse in vse na svojem prostoru. Imej vse svoje pripomočke, potrebne za šolo in učenje (žepni računalnik, knjige, delovne zvezke in zvezke), na primernem prostoru in na dosegu roke. Zato ker je organiziranost tako pomembna, smo te že prej opozorili na urejeno učno ustvarjalno okolje, pospravljeno sobo in vse druge pripomočke, ki jih moraš imeti pri učenju na dosegu roke.

MOTIVACIJA


Če želiš doseči zastavljeni cilj, moraš biti pripravljena na trdo delo, tudi če ti določen predmet ni preveč pri srcu. Motivacija je izjemno pomembna, če nad določeno snovjo nisi posebno navdušena. Če ti ne pomaga nič drugega, poglej na ta predmet ali snov kot na stvar, ki jo moraš dati skozi, če želiš priti na cilj. Potem se loti dela in uredi svoje misli, da boš lahko sledila snovi. Uči se. Zapomni si, da je uspeh odvisen samo od tebe.

prejšnji članek
Čas je za zmečkančke
Moj life
Čas je za zmečkančke
naslednji članek
To se zgodi, če nekaj sekund delaš to
Moj life
To se zgodi, če nekaj sekund delaš to
Preberite tudi